Siirry suoraan sisältöön

Kaksi suurta lahjoitusta Jäälin vesiin ja ympäristöön

16.2.2021

Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistys on saanut kaksi 10 000 euron lahjoitusta jääliläisiltä yksityishenkilöiltä. Nimettöminä pysyvät lahjoittajat haluavat, että rahat käytetään Jäälin alueen vesistöjen ja alueen luonnon hyväksi.

Lahjoittajat kertovat, että yhdistys on tehnyt arvokasta, esimerkillistä ja pyyteetöntä työtä asuinympäristön vesien kunnostamiseksi sekä alueen virkistyskäyttömahdollisuuksien parantamiseksi.

Lahjoittajat arvostavat yhteistyötä muiden toimijoiden kuten Oulun yliopiston kanssa ja pitävät tärkeänä myös yhdistyksen yhteistyötä Jäälin koulun kanssa.

Lahjoittajien mukaan yhdistys voi käyttää varat vesistön lisäksi muihinkin luontoympäristöön pohjautuviin toimiin ja kohteisiin, jotka ovat koulun ja kaikkien asukkaiden vapaasti hyödynnettävissä. Lahjoittajat eivät halua nimiään julkisuuteen.

Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistys on perustettu vuonna 2011 kunnostamaan erityisesti Jäälinjärveä.

”Järven kunto on parantunut. Sinilevähaittaa ei ole ollut vuoden 2015 jälkeen. Järven kalakanta on kunnossa ja veden väriarvot ovat parantuneet. Yhdistys on keskeisesti osallistunut myös Jääli-Koiteli –vaellus- ja hiihtoreitin toteuttamiseen ja muihinkin Jäälin yhteisön omatoimihankkeisiin. Talkootunteja on kymmenen vuoden aikana kertynyt yhteensä lähes 15 000”, kerrotaan yhdistyksestä.

Yhdistys on jo aiemmin saanut 10 000 euron lahjoituksen niinikään jääliläiseltä yksityishenkilöltä.

Kalamäen kosteikon imeytysalue on melkoinen insinöörityön taidonnäyte. 
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Viime talvena Jäälinjärvelle asennettiin patorakennelma sakkalaskeumia estämään. Paikallisen vesienhoitoyhdistyksen aktiivi Birger Ylisaukko-oja esittelee kangasta. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta