Siirry suoraan sisältöön

Kakaravaaralla ennen ja nyt – paikkasidonnainen tapahtuma musiikin ja taiteen avulla

19.5.2021

Kakaravaaralainen paikkasidonnainen tapahtumasarja saa jatkoa torstai-iltana 20. toukokuuta, kun sarjan toinen osa striimataan suorana Artists' studio Kakaravaara 41:sta.

Artists' studio Kakaravaara 41 sijaitsee oululaisten kuvataiteilijoiden Hanna Holopaisen ja Kaisu Heikkilän taide- ja työtilassa Mäkelininkadulta. Heidän lisäkseen tapahtumasarjaa järjestää kulttuurintutkija Satu Koho.

Ensimmäinen yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma keskusteluineen järjestettiin viime elokuussa osana Oulun Juhlaviikkoja ja Oulun Muusajuhlia. Taidetilan pihalle avautui tuolloin pop up -areena.

Satu Kohon emännöimässä paneelissa käytiin keskustelua yleisön kanssa muun muassa siitä, millaista elo mahtoi olla Vaaran kaupunginosassa silloin, kun kujilla kirmasivat käsityöläisten ja merimiesten kakarat, ja miltä paikka tuntuu tämän päivän vaaralaisista. Samalla pohdittiin, miten Kakaravaara näyttäytyy ja kuuluu taiteen kentällä.

Koronan vuoksi tämä tapahtuma ei ole fyysinen yleisötilaisuus, mutta sitä voi seurata suorana Youtubesta ja myöhemmin tallenteelta. Teemana on Vanhasta uutta.

Tapahtumaan liittyy lapsille suunnattu Iloinen kaupunki -workshop, jonka Kakrun taiteilijat Heikkilä ja Holopainen toteuttavat 22. toukokuuta yhdessä naapurinsa Oulun 4H-yhdistyksen kanssa.

Työpajassa paneudutaan Kakaravaaran alueen tutkimiseen valokuvauksen ja piirtämisen keinoin. Pajan antia esitellään kolmannessa tapahtumassa 12. elokuuta. Tapahtumasarjaa tukee Oulun kaupunki.

Suora lähetys Artists' studio Kakaravaara 41:stä alkaa 20. toukokuuta kello 18 ja kestää noin tunnin.

Kakaravaaralla ennen ja nyt

Paneelikeskustelua johdattelee Satu Koho ja keskustelemassa ovat:
Mirja Kaartinen, toiminnanjohtaja / Oulun 4H-yhdistys
Päivikki Läksy, divaristi / Aseman divari
Kirsi Tervo, kuvataiteilija, galleristi / Neliö-Galleria
Tanja Torvikoski, laulaja-lauluntekijä, muusikko ja opettaja / Lanai
Hanna Holopainen, kuvataiteilija / Artists' studio Kakaravaara 41
Taustavoimissa myös audioasiantuntija Joonas Leinonen sekä kuvataiteilija Kaisu Heikkilä.
Lisätietoja tästä linkistä

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Artists' studio Kakaravaara 41:stä lähetään huomenna paneelikeskustelu, jota rytmittää sopivasti myös musiikki. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta