Siirry suoraan sisältöön

Kaijonharjuun uusi puinen päiväkoti, joka tähtää pieneen hiilijalanjälkeen

19.8.2022

Kaijonharjuun rakennetaan uusi päiväkoti. Vanha Kaijonharjun päiväkoti on purettu vuoden 2022 alussa ja uusi päiväkoti rakennetaan samalle paikalle. Uuteen päiväkotiin rakennetaan tilat viidelle kokopäiväryhmälle. Suunnitteluvaiheessa varaudutaan myös mahdolliseen laajennustarpeeseen tulevaisuudessa.

Päiväkodin suunnittelusta vastaa suunnittelutoimisto Muuan Oy. Rakennukselle myönnettiin rakennuslupa toukokuussa, rakentaminen alkaa syksyllä 2022 ja päiväkoti otetaan käyttöön syksyllä 2023. Hankkeen tavoitehinta on 4 ,5 miljoonaa euroa.

Uusi päiväkotirakennus rakennetaan pääosin puusta. Tavoitteena on arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja ympäristövastuun huomioiva rakennus. Rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä ohjaa tavoite pienemmästä hiilijalanjäljestä ja suuremmasta hiilikädenjäljestä, halu parantaa yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä sekä pyrkimys vähentää lasten kasvuympäristön haitta-aineita.

”Kaijonharjun päiväkodin hankkeessa kiinnitettään huomiota materiaalien hiilijalanjälkeen ja kierrätettävyyteen. Hiilijalanjälkilaskennan pilotoinnilla hankkeessa valmistaudumme tulevaan lainsäädännön muutokseen ja otamme askeleita kohti Oulun kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen toteutumista”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Reetta Leinonen Oulun Tilapalveluista.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Havainnekuva Kaijonharjun uudesta päiväkodista.

Lue myös

Lue lisää aiheesta