Siirry suoraan sisältöön

Kahvila Kaaressa kupponen nautitaan taiteen keskellä

24.7.2020

Helmikuun puolessa välissä Oulun Taidemuseon tiloihin avattiin uusi kahvila Kaari, joka on avoinna kaikille, niin museovieraille kuin ohikulkijoillekin. Koronatilanteen takia kahvila jouduttiin kuitenkin sulkemaan vain kuukausi avauksen jälkeen. Kesäkuun alussa se aukaistiin uudestaan.

Kahvilanhoitaja Piia Niemelä kertoo helmikuussa toiminnan lähteneen käyntiin todella hyvin. Kahvila Kaaren kanssa samaan aikaan Oulun Taidemuseossa avattiin Ellen Thesleff -näyttely. Näyttelyä katsomaan tulleet museokävijät löysivät tiensä myös kahvilaan.

Koronaviruksen tuomien rajoitusten vuoksi kahvila jouduttiin kuitenkin sulkemaan väliaikaisesti vain kuukauden aukiolon jälkeen. Se aukaistiin uudestaan kesäkuun alussa, turvatoimet huomioon ottaen. Nyt turvavälit otetaan huomioon ja hygieniasta pidetään erityistä huolta.

”Alkukesä oli todella hiljainen”, Niemelä sanoo. ”Nyt alkaa näyttää pikkuhiljaa kuitenkin siltä, että kesälomalaiset ovat liikkeellä ja löytäneet tiensä museoon ja meille kahvilaan.”

Piia Niemelä kertoo Kaaressa tarjoiltavan kahvin olevan luomua. Kahvi tarjoillaan koronarajoitusten vuoksi nyt kuppeihin henkilökunnan toimesta.

Kahville voi piipahtaa kuka vain

Aikaisemmin museossa ollut kahvila sijaitsi museon yläkerrassa. Kahvila Kaari sijaitsee nyt katutasossa.

”Kahvila on nyt kaikille avoin”, Niemelä kertoo. ”Tänne voi piipahtaa, vaikkei kävisi museossakaan.”

Suurin osa asiakaskunnasta koostuu kuitenkin vielä museoasiakkaista ja Niemelä toivookin, että asiakkaat löytäisivät tiensä kahvilaan myös ihan muuten vaan.

”Täällä on kauniit maisemat”, kehuu Niemelä. Kahvilan isoista ikkunoista voi seurata Kasarmintien liikennettä ja Ainolan puistokin löytyy aivan vierestä.

”Olemme sen verran lähellä keskustaa, että meille ei ole pitkä matka poiketa kahvikupilliselle tai vaikka viinilasilliselle”, Niemelä vinkkaa.

Myös kahvilan sisätiloihin on panostettu. Seiniltä löytyy maalauksia, nurkasta iso veistos ja kalusteetkin on tarkkaan valikoitu.

”Taide näkyy täällä miljöössä”, Niemelä sanoo.

Kaari tarjoaa perinteisiä kahvilaherkkuja laidasta laitaan. Kaikki suolaiset tehdään paikan päällä itse ja joka aamu pyritään paistamaan tuoretta pullaa, jotta herkullinen tuoksu leijailisi ympäri rakennusta.

Vitriini on pullollaan monenlaisia herkkuja.

 

Oulun Taidemuseon tiloissa toimii kahvila Kaari. Kuvat: Martta Häyrynen

Lue myös

Lue lisää aiheesta