Siirry suoraan sisältöön

Kahdeksasluokkalaisia aktivoidaan liikkumaan teemaviikolla – toimintarasteille kaivataan vielä ohjaajia

9.9.2022

Kaikki Oulun kahdeksasluokkalaiset osallistuvat syyskuun lopussa Euroopan urheiluviikkoon kiertämällä BeActive-toimintarasteja. Niiden järjestämiseen kaivataan vielä auttavia käsiä urheiluseuroista tai -järjestöistä.

Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry sekä paikalliset urheiluseurat ja -järjestöt järjestävät Oulun koulujen kahdeksannen luokan oppilaille kansainvälisen Euroopan urheiluviikon kunniaksi #BeActive-toimintarastipäivät 26.–29. syyskuuta. Ensimmäistä kertaa toimintarasteihin osallistuvat kaikki Oulun kahdeksansien luokan oppilaat eli yli 2300 nuorta.

Toimintarastien järjestämisessä käytetään urheiluseurojen- ja järjestöjen apua, ja sitä kaivataan edelleen. Erityisesti tarvetta on keskiviikolle 28.9. klo 9–14.45 Rajakylän Talvikkipuistoon sekä torstaille 29.9. klo 9–14.45 Hollihaan puistoon.

Oppilaat kiertävät rasteja opettajien johdolla luokittain. Yhdellä rastilla on kerrallaan yli 20 osallistujaa. Kukin seura tai järjestö vastaa yhden rastin ohjauksesta tapahtumassa ja voi kertoa samalla seuransa tai järjestönsä toiminnasta oppilaille. Yksi luokka käy yhdeksällä eri rastilla 1,5 tunnin aikana. Ohjauksista maksetaan seuroille myös korvaus.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään jo seitsemättä kertaa 23.–30.9. ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna kiinnitetään erityisesti huomiota nuoriin, sillä vuosi 2022 on Euroopan nuorten teemavuosi. Urheiluviikolla vietetään myös valmentajan päivää 25.9. sekä seurapaitapäivää 28.9.

Ohjaajaksi voi ilmoittautua tämän kyselyn kautta viimeistään 12.9.2022. Lisätietoja: Koululiikunnan liikuntakoordinaattori Kati Grekula, kati.grekula@ouka.fi, 040 6569 610

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaikki Oulun kahdeksannet luokat kiertävät BeActive-toimintarasteja syyskuun lopussa. Kuva: EU

Lue myös

Lue lisää aiheesta