Siirry suoraan sisältöön

Kahdeksan ehdotusta selvisi toteutukseen – Oulun osallistuvassa budjetoinnissa annettiin ennätysmäärä ääniä

2.6.2022

Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestystulos on ratkennut. Oululaiset äänestivät eniten ehdotusta, jossa ikäihmisille järjestettäisiin ulkoiluttajia ja kavereita kesäksi. Kaikkiaan kahdeksan ehdotusta äänestettiin toteutettavaksi.

Oululaiset ovat saaneet itse päättää, mihin asukkaiden ideoista laadittuihin ehdotuksiin kaupunki käyttää osallistuvan budjetoinnin 70 000 euroa.

Eniten ääniä keräsi ehdotus ulkoiluttajia ja kavereita kaupungin ikäihmisille kesäksi. Muut seitsemän toteutettavaksi äänestettyä ehdotusta ovat koirankakkapussiautomaatteja yleisille alueille, nuotiopaikka Kiulukankaalle, Oulunlahden uimarannan kunnostus, puistonpenkkejä kaupungin yleisille alueille, luonnonkukkaistutuksilla monimuotoisuutta, puita keskustaan sekä Metsokankaan luistelukentälle penkki.

Ennätysmäärä ääniä

Äänestäjien määrä liki tuplaantui viime vuoden osallistuvan budjetoinnin äänestyksestä. Tänä vuonna äänensä antoi yhteensä 2946 oululaista, kun edellisenä vuonna äänestäjiä oli 1485.

Yhteensä ideat saivat 17 026 ääntä. Jokainen äänestäjä saattoi äänestäessään valita koko summalla useita ehdotuksia tai vain yhden itselle tärkeän kohteen. Äänestystuloksen perusteella kaupunki toteuttaa kaikki eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin. Äänestämään pääsivät kaikki tänä vuonna 13 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat oululaiset.

Äänestyksessä oli mukana 34 asukkaiden ideoiden pohjalta laadittua ehdotusta. Äänestys oli loppuun asti hyvin tasainen ja kaikki mukana olleet ehdotukset saivat hyvin ääniä. Oulun kaupunki tukee vuosittain osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Äänestyksen voittaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2022 aikana. Osallistu Oulu -sivustolla voi seurata toteutusten etenemistä.

Eniten ääniä saaneet ehdotukset ja äänten jakautuminen:

• ulkoiluttajia ja kavereita kaupungin ikäihmisille kesäksi 37 500 euroa (1046 ääntä)

• koirankakkapussiautomaatteja yleisille alueille 4900 euroa (896 ääntä)

• nuotiopaikka Kiulukankaalle 5000 euroa (842 ääntä)

• Oulunlahden uimarannan kunnostus 4000 euroa (840 ääntä)

• puistonpenkkejä kaupungin yleisille alueille 8500 euroa (825 ääntä)

• luonnonkukkaistutuksilla monimuotoisuutta 5000 euroa (795 ääntä)

• puita keskustaan 4800 euroa (763 ääntä)

• Metsokankaan luistelukentälle penkki 1000 euroa (699 ääntä)

Viimeinen ehdotus Metsokankaan luistelukentän penkistä ei mahdu 70 000 euron budjettiin kokonaisuudessaan, mutta kaupungin liikuntapalvelut laittaa penkin toteutuksesta puuttuvan summan 700 euroa omasta budjetistaan.

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oululaiset halusivat eniten, että osallistuvassa budjetoinnissa järjestetään kaupungin ikäihmisille ulkoiluttajia ja kavereita kesäksi. Tähän on nyt varattu 37 500 euroa. Kuva. Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta