Siirry suoraan sisältöön

Kaakonpojan päiväkodin värikäs ikkunataideteos 120 kättä on tehty suurella sydämellä

20.3.2021

Oulun varhaiskasvatuksessa vietetään 120-vuotisjuhlavuotta, jota juhlistetaan yhdessä lasten ja henkilöstön kanssa. Merkkivuoden keskeisenä tavoitteena ovat yhdessä tekeminen ja osallisuus. Juhlavuosi näkyy pian myös katukuvassa, sillä oululaisten päiväkotien ikkunoihin ilmestyy ohikulkijoita ilahduttamaan yhteisöllistä taidetta. 120 kättä -ikkunataideteoksen ovat ideoineet Kaakonpojan päiväkotilaiset Kaakkurista.

Yhteisöllisen ja osallistavan 120 kättä -ikkunataideteoksen idea lähti liikkeelle sydämestä.

"Taideteoksen ajatus on se, että varhaiskasvatusta tehdään suurella sydämellä ja lämmöllä", kertoo Laura Pohjonen Kaakonpojan päiväkodista.

”Aloimme miettiä mikä olisi sellainen juttu, jonka voisi yhdessä tehdä. Ensin syntyi ajatus yhteisestä taideteoksesta. Sitten mietittiin, että jospa tehtäisiin se ikkunaan, josta se näkyy myös ulkopuolelle.”

Seuraavaksi päätettiin, että teos painetaan käsillä. "Käsillämme silitämme rauhoittavasti, pidämme kädestä turvallisesti ja näytämme peukkua kannustavasti. Kätemme ovat aina valmiina auttamaan. Meillä on lämmin sydän ja syli aina avoinna lapselle. Lisäksi varhaiskasvatuksessa näkyy lasten kädenjälki ja osallisuus sekä toiminnassa että sen suunnittelussa", kuvailee Pohjonen.

Kaakonpojan päiväkodin Isokaakkurien ryhmä toteutti oman teoksensa tällä viikolla, ja Mun Oulu pääsi seuraamaan värikkään taideteoksen valmistumista. Katso videolta, miten eskarien ja viskarien taidehetki sujui!

Ohjeet teoksen tekemiseen on jaettu myös muihin oululaisiin päiväkoteihin, joten lisää sydämet sulattavia väriläikkiä tullaan pian näkemään eri puolilla Oulua. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta