Siirry suoraan sisältöön

Kaakkurin liikuntamaan kehitys jatkuu

5.11.2020

Kaakkurin liikuntamaasta voidaan odottaa hyvällä syyllä liikunnan ystäville uutta helmeä. Se pitää sisällään lukuisia lajeja drone-kentästä kuntoiluportaisiin. Projektipäällikkö Ville-Pekka Lappalainen odottaa, että tulevaisuudessa lajikirjo kasvaa vielä nykyisestäänkin.

Kaakkurin liikuntamaan kehityshanke päättyy, mutta alue jatkaa kehittymistään. Maastopyöräilijöiden tekniikkaratoja lisätään koko reittiverkoston alueelle ja todennäköisesti myös täysin uudet lajit löytävät Kaakkurista uuden kodin. Alueelta löytyy myös kenttä dronejen lennättämiseen sekä asfaltti- ja krossiradat myös rc-autoharrastajille.

Kaikkien kuntoilumuotojen joukosta supersuosioon nousee niinkin yksinkertainen asia kuin portaat. Kävellen, harppoen tai juosten – pitkissä portaissa kuntoliikunta onnistuu ikään ja taustaan katsomatta. Valaistus kutsuu luokseen syksylläkin.

Tavanomaista suuremmassa kuntoilupuistossa on omat puolet ulkokuntosalille ja kehonpainoharjoitteluun. Jos liikkeet eivät ole tuttuja, opastetaulu ohjaa alkuun.

Maastopyöräily tempaisee mukaansa

Liikuntamaan alueella on noin 14 kilometriä maastopyöräilyreittejä, jotka sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneille kisakuskeillekin. Opasteita ja reittimerkintöjä lisätään vuoden loppuun saakka.

Liikuntamaan maastopyöräreiteistä näkyvimmät sijaitsevat maisemoidussa rinteissä, mutta reitit johdattavat myös metsikön rauhaan.

Rakennetuilla reiteillä haastavuus pysyy hallinnassa ja uusille reiteille on helppo siirtyä taitojen karttuessa. 

Lisäksi liikuntamaan ympäristöön rakennetaan uusia valaistuja latuja ja alueelle tulee myös viiden kilometrin koiralatu. Samalla Iinatin latujen ja Kempeleen latuverkostojen väliin syntyy uusi ”solmukohta”. Ouluhallilta Köykkyrin hiihtostadionille kertyy 20 kilometrin yhdensuuntainen taival.

Pyöräilijä päällysmiehenä

Kaakkurin liikuntamaan projektipäällikkö ja WSP Finlandin suunnittelija Ville-Pekka Lappalainen on itsekin aktiivinen pyöräilijä. Hänen kädenjälkensä näkyy itse asiassa useissa Oulun alueen liikuntapaikoissa.

”Vapaa-ajan hankkeet ohjautuvat nykyisin minulle, ja ne ovatkin mieluisia töitä. Kun lähtee innolla mukaan, motivaatio on vähintäänkin kohdallaan.”

Kaakkurin liikuntamaa on metsokankaalaiselle hyvin tuttu myös vapaa-ajalla.

”Varsinaisten töiden lisäksi tätä on tehty myös rakkaudesta lajiin ja talkoilla. On hienoa, kun lähelle syntyy hyvät harrastuspaikat”, sanoo pyöräilyä harrastava Ville-Pekka Lappalainen.

Omilla pyörälenkeillä pääsee myös seuraamaan, onko liikuntamaan taustalla oleva työryhmä onnistunut työssään. Lappalainen sanoo, että eri lajien harrastamisen kynnys on nyt matalalla. 

”Täällä on edelleen hyvin tilaa, joten on helppo ja myös edullista toteuttaa uusia asioita ja tehdä uusien lajien harrastaminen mahdolliseksi.”

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuntoiluportaat ovat löytäneet käyttäjänsä, yksinkertainen ja tehokas kunnonkohotuspaikka. Kuvat: Juha-Pekka Honkanen

Lue myös

Lue lisää aiheesta