Siirry suoraan sisältöön

Pian käynnistyvällä Uudella kirjallisuusfestivaalilla mielenkiintoinen ohjelmisto Oulun pääkirjastolla

9.9.2021

Oulun kirjailijaseura ry järjestää Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtuman kuudennen kerran 10.-11. syyskuuta. Tapahtumat keskittyvät Oulun pääkirjastoon.

Festivaali alkaa perjantaina 10. syyskuuta kello 17 haukiputaalaislähtöisen Päivi Alasalmen kirjailijatapaamisella. Hän kertoo teoksestaan Sudenraudat, joka vie lukijan 1880-luvulla Suomen suuriruhtinaskuntaa kuohuttaneeseen sudenmetsästyksen käänteisiin, torppareiden, kartanonomistajien ja fennomaanien Suomeen, jota leimasi aatteellisuus ja toiminnan palo.

Perjantaina kello 18 Tiina Raevaaraa haastatellaan aiheesta Onko tulevaisuus salaliittojen? Tieteellisen maailmankuvan vastavoimat. Raevaara on kirjoittanut lukuisia kaunokirjoja, joista uusin, Polaaripyörre, on tiedemaailmaan sijoittuva psykologinen ympäristötrilleri.

Tilaisuudet myös suorina lähetyksinä

Lauantaina 11. syyskuuta esitellään kirjastolla kaikki Botnia-palkintoehdokkaat. Lisäksi esimerkiksi kello 12 suomalaisitalialainen tietokirjailija Anton Monti kertoo Ndrangheta - maailman vaarallisin rikollisjärjestö -kirjastaan. Ndrangheta on mafiajärjestö, jonka jäseniä velvoittaa monisatavuotiset perinteet ja moraalikäsitys. Tähän vahvaan moraalikäsitykseen tosin mahtuvat huumekaupan lisäksi kidnappaukset, murhat, sekä mafiasodat, joiden uhrimäärä lasketaan tuhansissa.

Lisäksi lauantaina kello 14 julkistetaan Anne Lukkarilan Pelletaivas, jonka tarina avaa aikamme suuria teemoja, jotka näkyvät koko maailman kipuiluna. Teemoja ovat ilmastonmuutos, läheisten katoaminen muistisairauteen, sota, pakolaisuus, ihmisen yksilöllisyyden ja sananvapauden kriisit. Lauantaina myös kirjailijat myyvät kirjojaan Oulun kaupunginkirjastossa.

Kaikki Oulun kaupunginkirjastossa järjestettävät tilaisuudet ovat katsottavissa suorana lähetyksenä ja kahden viikon ajan tallenteena Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalla.

Vallitsevan pandemian takia tilaisuuksiin voidaan ottaa tavallista vähemmän yleisöä. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Oulun kirjailijaseura ry on ammattikirjailijoiden yhdistys, jonka jäseniksi voivat hakea kaupallisen kustantajan kautta julkaisseet pohjoispohjalaiset kirjailijat. Yhdistyksen päätehtävinä on edistää Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan ammattikirjailijoiden työskentelymahdollisuuksia sekä rakentaa seudulla toimivien kirjailijoiden yhteisöä. Yhdistys on perustettu 2010.

Kaikki tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Lisätietoja tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Uusi kirjallisuusfestivaali laskeutuu tulevana viikonloppuna Oulun pääkirjastoon. Kuva: arkisto / Esa Eirola

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta