Siirry suoraan sisältöön

Jukka Takalo, Lasse Kukkonen, Iikka Kivi… Karanteeni Akatemia aukeaa lukiolaisille

2.4.2020

Nyt on lukiolaisille tarjolla etäopetusta linnuista, musiikista, urheilusta - alueemme alan taitureilta. Academia Karantenium aloittaa huomenna yhden lukiojakson kattavan etäopetuksen, joissa opettajina ovat muun muassa Kärppä-kapteeni Lassi Kukkonen, muusikko Jukka Takalo ja koomikko Iikka Kivi.

”Koronavirus näyttää heittäneen meidät hetkessä etäälle toisistamme. Elämä kuitenkin jatkuu poikkeusoloissakin, kevät saapuu ja linnut laulavat. Ilmastonmuutos lukioihin-hanke jatkaa omaa tavoitettaan - iskunkestävää koulua - kohti”, maalailee opettaja Miika Siironen, joka on yksi Oulun kaupungin Ilmastonmuutos lukioihin! – hankkeen verkkokurssien puuhamies.

”Aloitamme huomenna perjantaina yhden lukiojakson ajaksi oman etäakatemiamme Academia Karanteriumin, jonka tarkoitus on tuoda iloa, notkeutta, perspektiiviä ja tulevaisuudenuskoa kaikille lukiolaisille”, hän sanoo.

”Samalla haluamme nostaa esille niitä tahoja, jotka suolaavat jokapäiväistä leipäämme – taiteilijoita, urheilijoita, opettajia ja tieteilijöitä.”

Kirjapiireistä liikuntaan, linnuista historiaan

Academia Karantenium tarjoaa lukiolaisille omien sanojensa mukaan vain alansa huippuja. Etäopettajiksi on värvätty viisi asiantuntijaa.

Kärppien kapteeni, lähirähinöitsijä Lasse Kukkosen liikuntatunnilla pistetään etäopiskelun puuduttamat paikat liikkeeseen. Kuplettien kuningas, haukiputaalainen muusikko Jukka Takalo, vie opiskelijat kestävien laulujen maailmaan.

Koomikko Iikka Kivi puolestaan luo katsauksen lintujen kevätmuuttoon. Kansainvälisesti meritoitunut lääketieteen historioitsija Markku Hokkanen tuo humanistin näkökulman kriisiaikaan ja tekee seitsemän nostoa epidemioiden historiasta.

Lisäksi kirjallisuuden lehtori Kaisu Mäki pitää lukiolaisille kirjapiiriä Äänetön kevät -teoksesta.

Akatemiaan sisään: https://www.ilmastonmuutoslukioihin.fi/academia-karanterium/

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupungin hanke Ilmastonmuutos lukioihin! tarjoaa huomisesta perjantaista alkaen mielenkiintoisia etäopintoja lukiolaisille. Opettajina muun muassa muusikko Jukka Takalo ja kiekkoilija Lasse Kukkonen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta