Siirry suoraan sisältöön

Joutsenmerkki tuli Pesukunkku-autopesulalle

18.3.2021

Ympäristöarvot korostuivat, kun Oulun Baari uudisti liikenneasemaansa ja Pesukunkku-autopesulaa. Nyt ansaittu Joutsenmerkki asettaa vaatimuksia esimerkiksi vedenkulutukselle, kemikaalien käytölle ja päästöille. Joutsenmerkki on Suomen viidenneksi arvostetuin brändi.

Pesukunkku on tyypiltään pesukatu missä auto kulkee hihnalla pesulan läpi. Vedenkierrätysjärjestelmällä varustettu pesukatu on ollut käytössä nelisen kuukautta.

Joutsenmerkki rajoittaa pesussa käytettävän puhtaan veden määrän 90 litraan autoa kohti. Tavallisesti vettä voi kulua moninkertaisesti enemmän. Matalaan vedenkulutukseen päästään puhdistamalla ja kierrättämällä pesuvettä.

Ympäristöystävällisyys ei kuitenkaan tule pesutuloksen kustannuksella.

”Asiakkaat ovat tykänneet ja ympäristöystävällisyydestä on oltu kiinnostuneita. On kuulunut sellaistakin palautetta, että meidän pesukatumme on valittu ihan sen takia”, sanoo Oulun Baarin talouspäällikkö Jussi Jaakkola.

Diskotunnelmaa autopesulassa

Pesuhallissa on energiatehokkailla LED-valoilla toteutettu tunnelmavalaistus.

"Hallissa on vähän sellaista diskotunnelmaa. Korona-aikana kun ei pääse ravintolaan niin nyt pääsee diskoon autopesussa", huomauttaa Jaakkola.

Remontin yhteydessä Maikkulassa toimivan liikenneaseman katolle asennettiin myös aurinkopaneelit. Ne tuottavat 8–10 prosenttia aseman sähköstä. Loput hankitaan uusiutuvana sähkönä. Sähköautojen latauspiste asemalla on ollut useamman vuoden.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Baarin talouspäällikkö Jussi Jaakkola sanoo, että asiakkaat tulevat pesettämään autonsa Maikkulaan myös ympäristöarvojen takia. Kuva: Oulun Baari

Lue myös

Lue lisää aiheesta