Siirry suoraan sisältöön

Joulutorit ja tapahtumat kutsuvat nauttimaan tierna-ajan tunnelmasta

25.11.2021

Oulun seudulla voi käydä herättelemässä joulumieltä ja etsimässä joululahjoja lukuisilta joulutoreilta ja tapahtumista. Mun Oulu kokosi yhteen tärppejä messuista ja myyjäisistä – lisää menovinkkejä löydät myös Mun Oulun tapahtumakalenterista.

Joulu tulee Rotuaarille jo tällä viikolla, sillä kävelykadun ja kauppakeskus Valkean jouluvalot sytytetään perjantaina 26. marraskuuta. Rotuaarin aukiolla oli tarkoitus pitää kello 18–19 avajaisohjelmaa, mutta pahentuneen koronatilanteen takia yleisöohjelma on peruttu.

Jos koronatilanne sallii, myös Jäälin yhdistykset järjestävät yhdessä perinteisen joulutorin lauantaina 27. marraskuuta kello 11–14 Jäälin ostoskeskuksessa. Paikalla on joulupukki, myytävänä käsitöitä ja jouluherkkuja sekä tarjolla Jäälin Lions klubin tarjoamaa joulupuuroa.

Seuraavalla viikolla avautuu Valkean Joulutori, jolta löydät käsitöitä, herkkuja ja pieniä lahjoja pukinkonttiin. Joulutori rakentuu joulun aikaan Tiernakaduksi muuttuvalle kesäkadulle ja se on avoinna 3.–23. joulukuuta arkisin kello 11–19 sekä viikonloppuisin kello 12–18.

Perjantaina 3. joulukuuta Ylikiimingin Asukastupa järjestää joulumyyjäiset yhdessä seurakunnan kanssa.

Designin ystävien kannattaa suunnata joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Tullisalliin, jossa järjestetään 4.–5. joulukuuta Scandinavian design market. Mukana on muotia, sisustusta, lastenvaatteita, asusteita ja muotoilua yli kolmeltakymmeneltä brändiltä.

MLL:n Pohjois-Pohjanmaan Naisten joulumessuista nautitaan Oulussa jo 47. kerran. Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan kampuksella 4. joulukuuta järjestettävillä messuilla on myyjinä käsityön harrastajia, yhdistyksiä ja pienyrittäjiä. Tarjolla on paljon lähialueen tuotteita, vaatteita ja asusteita, lasitöitä, puutöitä, jouluruokia ja leivonnaisia.

Toinen perinteikäs tapahtuma, Kädentaitajien lahjapaja, aukeaa tiistaina 7. joulukuuta ja on avoinna 22. päivään saakka. Lahjapajan tuotevalikoimasta vastaavat paikalliset käsityöläiset ja pientuottajat, jotka ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteita. Lahjapaja löytyy tänä vuonna entisen Anttilan/K-Supermarketin katutason tiloista osoitteessa Isokatu 33.

Tiernatorin avajaisia on suunniteltu vietettävän 10. joulukuuta kello 17 alkaen Rotuaarilla. Tiernatori tarjoaa käsitöitä, koristeita, kodin käyttöesineitä, koruja ja herkkuja. Tapahtuma on avoinna päivittäin kello 11–18 aatonaattoon saakka. Tiernatorilla voi myös tervehtiä joulupukkia, sekä alpakat ja porot vierailevat tapahtuman aikana Rotuaarilla. Rotuaarin lavalla kuullaan jouluista musiikkia erilaisilta esiintyjiltä ja kuoroilta.

Perinteikästä joulun tunnelmaa voi lähteä hakemaan myös Raahen kauniista ympäristöstä. Saaga Travel järjestää 18. joulukuuta Jouluisen retken Raaheen. Retki tehdään bussilla, ja perillä voi nauttia joulumarkkinoista, syödä joululounasta Langin kauppahuoneessa tai halutessaan vaikkapa vierailla museoissa.

Voimala 1889:n patiolle Prunnitorille on tulossa 17.–18. joulukuuta joulutoritapahtuma, jossa myyntipisteiden ja jouluisten herkkujen ohella on Oulun taiteilijaseuran järjestämää ohjelmaa perjantaina sekä Soivan Siilin ja arkkitehtiopiskelijoiden tuottamaa ohjelmaa perheille lauantaina. Tarkempaa tietoa tapahtumasta on tulossa tapahtumakalenteriin lähiaikoina.  

Joulunajan menoista löydät tietoa Mun Oulun tapahtumakalenterista osoitteessa tapahtumat.munoulu.fi

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jouluvaloja Rotuaarilla.
Jouluvalot syttyvät Rotuaarilla tämän viikon perjantaina. Kuva: arkisto/ Sanna Krook.

Lue myös

Lue lisää aiheesta