Siirry suoraan sisältöön

Joulun taikaa jälleen Merimiehenkotimuseossa – puuhaa tarjolla koko perheelle

14.12.2022

Kuinka joulua vietettiin entisaikaan? Jouluiseen asuun puettu Merimiehenkotimuseo kutsuu kulkijat tutustumaan entisajan jouluun ja Oulun merelliseen historiaan. Joulukiireiden keskellä museoon voi piipahtaa nauttimaan joulutunnelmasta ja viettämään aikaa pienten ajanvietteiden äärelle.

Pikitontun salaisuuksia voi käydä kurkkimassa vaikka museon ikkuinoista. Kuva: Luuppi

Museossa on jouluista puuhaa koko perheelle. Pikitontun salaisuudet on etsintäpeli, joka sopii kaiken ikäisille ja lastenmielisille. Pikitonttu on jättänyt salaisuuksia ympäri museota ja Pikisaarta. Kuka saa ratkaistua Pikitontun arvoituksen?

Merimiesbingon myötä pääsee tutustumaan merimiehen elämän sanastoon ja esineisiin. Bingoa voi pelata yksin tai yhdessä, sopii parhaiten 5–10-vuotiaille tontuille.

Joulun ajan ystävyyden kirstu tuo ihmisten sydämiin lämmön. Kirstuun voi viedä mennessään oman joulupussin, joka sisältää joululahjan ja joulutervehdyksen, ja ottaa mukaan lähtiessään toisen. Joulutervehdykseen voi kirjoittaa jouluntoivotuksesi ja hiukan itsestäsi sekä halutessasi esimerkiksi sähköpostiosoitteen, johon uusi ystäväsi voi lähettää kiitoksen.

Joulun askartelupajoissa värkätään joulun koristeita entisajan tyyliin – tehdään tonttuja itsekarstatusta villasta ja luonnonmateriaaleista sekä taitellaan joulutähtiä paperista. Askartelut sopivat kaiken ikäisille.

Askarelu on mukavaa puuhaa. Lisäksi Matilan joulupuodista saattaa löytyä myös kotiin viemistä itselle tai annettavaksi muille. Kuva: Luuppi

Osoite: Pikisaarentie 6, Oulu. Museoon on vapaa pääsy. Oppaat paikalla aukioloaikoina. Opastusta saatavilla suomeksi ja englanniksi.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Merimiehenkotimuseo on punainen matala hirsirakennus, jossa keltainen ovi, jonka päällä valo ja ovessa perinteinen havukranssi, kahdesta ikkunasta kajastaa kutsuva lämmin valo. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta