Siirry suoraan sisältöön

Jos Koronavilkku vilkuttaa, toimi näin!

21.9.2020

Jos puhelimeesi ladattu Koronavilkku antaa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, sovellus antaa myös ohjeet, miten tulee toimia.

Hälytyksen saaneelle henkilölle suositellaan omaehtoista karanteenia. Henkilön on tärkeää seurata vointiaan ja välttää ihmiskontakteja seuraavan kahden viikon ajan. Lisäksi kahden viikon ajan suositellaan etätyötä, jos se on mahdollista.

Jos henkilöllä on pakollinen käynti esimerkiksi kuntoutuksessa, tulee hänen ja työntekijän käyttää kasvomaskeja. Jos on mahdollista, käynti olisi hyvä siirtää omaehtoisen karanteenin ulkopuolelle.

Jos tulee oireita, jotka viittavat koronavirukseen, on aika mennä koronanäytteenottoon. Oireettoman ei tarvitse hakeutua testiin, vaikka hän olisi saanut hälytyksen Koronavilkusta.

Oulun kaupunki suosittelee oululaisia käyttämään Koronavilkku-sovellusta. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

  • Koronavilkun voi ladata maksutta yleisimmistä sovelluskaupoista.
  • Latauslinkki ja ohjeet löytyvät verkkosivuilta https://koronavilkku.fi/
  • Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.
  • Palvelu on terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Puhelin, johon ladattu Koronavilkku
Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Kuva: Mun Oulu.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta