Siirry suoraan sisältöön

Rikkinäiset ämpärit vaihdetaan ehjiin Ruskossa – jätekeskuksen kierrätysvuosi pistää materiaalit hyötykäyttöön

30.3.2022

Kiertokaari aloittaa Mainion kierrätysvuoden 2022 käynnistämällä vuoden aikana erilaisia kierrätyskokeiluja. Maksuton kiuaskivien keräys on jo alkanut. Huhtikuun 5. päivänä Oivapisteellä vaihdetaan rikkinäiset ämpärit ehjiin, pullakahvin kera.

Uutena artikkelina Kiertokaari ottaa vastaan tiistaista 5. huhtikuuta lähtien Ruskon jätekeskuksen Oivapisteelle muoviset ämpärit, pesuvadit, saavit ja vauvojen ammeet. Myös muoviset puutarhatuolit ja -pöydät saa tuoda keräykseen maksutta. Tavarat voivat olla rikkinäisiä tai ehjiä. Näiden lisäksi Oivapisteelle otetaan vastaan ehjiä hengareita.

Kierrätysvuoden ideana on etsiä aktiivisesti materiaaleja ja tuotteita, joita voi hyödyntää uusien tuotteiden valmistuksessa tai ottaa sellaisenaan uusiokäyttöön.

Vuoden aikana otetaan kokeiluluontoisesti maksutta vastaan monenlaista tavaraa sesongin mukaan. Esimerkiksi alkukesästä kysyntää on erilaisille puutarhatuotteille ja käytetyille rakennusosille.

Erilaisilla tempauksilla testataan, millaista materiaalia jätekeskukseen tuodaan ja millaiset jälleenmyyntimarkkinat tuodulle tavaralle on. Toukokuussa Kiertokaari aikoo avata pienimuotoisen kierrätysmyymälän Ruskon jätekeskukseen.

Ämpärit vaihtoon pullakahvien kera

Kierrätysvuoden aloituksen kunniaksi Kiertokaari pistää ämpärit vaihtoon Ruskon jätekeskuksen Oivapisteellä tiistaina 5. huhtikuuta kello 13–18 ja samalla tarjoaa asiakkaille pullakahvit.

Jokainen rikkinäisen ämpärin tuonut saa yhden ehjän tilalle niin kauan kuin ämpäreitä riittää.

Oivapisteelle voi myös tuoda tuttuun tapaan muun muassa kodin vaaralliset jätteet, kaikki kodin sähkölaitteet sekä kierrätettävät hyötyjätteet. Kannattaa huomioida, että Ruskin jätekeskuksessa ei ole muovipakkausten keräystä.

Kiertokaari on kahdeksan kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, joka hoitaa lakisääteistä jätteenkäsittelytehtävää toimialueellaan. Sen omistajakuntia ovat Hailuoto, Ii, Kempele, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Raahe ja Siikajoki. Simo kuuluu toimialueeseen, mutta ei ole omistajakunta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jokainen rikkinäisen ämpärin tuonut saa yhden ehjän tilalle niin kauan kuin ämpäreitä riittää. Kuva. Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta