Siirry suoraan sisältöön

JoJon syysohjelmisto julki ja ohjelmistohaku käyntiin

16.10.2020

JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen syysohjelmistossa vierailee seuraavaksi kaksi eri taidemuotoja toisiinsa yhdistävää, tarinoita kertovaa teosta sekä kuopiolainen ruokateatteri, joka tuo pikkujoulukauteen sijoittuvan Pidot-esityksen. Ensiviikon syyslomalla JoJo vie katutanssia oululaisille nuorisotaloille.

Syyslomaviikolla Keksi Kollektiivin Marja Isotalo, Anu Rytivaara ja Jenni Ylitalo tulevat kiertämään Oulun alueen nuorisotaloja esiintyen ja opettaen. Jokaisen kerran lopuksi kaikille halukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua matalan kynnyksen tanssijameihin.

Keksi Kollektiivi on oululainen kuuden naisen katutanssikollektiivi, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää pohjoissuomalaista katutanssikulttuuria. Tapahtumat tuottaa JoJo – Oulun Tanssin Keskus ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut.

Tarinoita Tuiran vanhuksilta

Tanssillinen teatteriesitys Kaksin käsin koskettaa tarinoillaan Valvesalissa lauantaina 31. lokakuuta kello 19 sekä sunnuntaina 1. marraskuuta kello 15 ja 18.

Teos korvaa JoJon syysohjelmistossa Simon Beyer-Pedersenin King of Oulu -teoksen, jonka ensi-ilta on siirretty alkuvuoteen 2021. Esiintyjät eivät koronatilanteen vuoksi voi matkustaa Tanskasta Suomeen ja Ouluun esiintymään.

Kaksin käsin -teos pohjautuu tarinoihin, jotka on kerätty Oulun Tuiran vanhuksilta, nuorilta ja lapsilta. Näyttelijä Annina Rokka, tanssija Mia Lappalainen ja muusikko Mika Kolehmainen ovat valmistaneet esityksen tutkien ja yhdistellen eri tarinoita. Lähtökohtaisesti esityksen kudelmaan kuuluvat kysymykset: mitä kätesi ovat tehneet, koskettaneet ja tunteneet. Käsikirjoitus, koreografia ja sävellys ovat syntyneet tarinankertojien elämänkokemusten pohjalta.

Iris tanssilla ja elokuvalla

Tanssilla ja elokuvalla tarinaa kertova Iris nähdään Valvesalissa perjantaina 6. marraskuuta kello 19 ja lauantaina 7. marraskuuta klo 19.

Virtuoottista tanssia ja tunteisiin pureutuvaa elokuvakerrontaa yhdistävä Iris vie katsojat fyysiselle ja visuaalisesti vangitsevalle matkalle ihmisyyden säröistä koostuvaan kudelmaan.

Johanna Nuutisen Iris käsittelee vahvuuden, kestävyyden, selviytymisen ja nähdyksi tulemisen tarpeen teemoja. Teos pohjautuu Nuutisen haastattelemien 17 80-90-vuotiaan henkilön kokemuksiin. Haastatteluissa esiin nousseista teemoista Nuutinen rakensi yhdessä elokuvantekijä Jukka Rajala-Granstubbin kanssa surrealistisen polun, joka liikkuu herkän lavamaailman ja karun elokuvamaiseman välillä.

Teoksessa tanssivat maineikkaat suomalaiset tanssitaiteilijat Jonna Aaltonen ja Eero Vesterinen. Lyhytelokuvissa esiintyy eri-ikäisiä tanssi- ja sirkustaiteen huippuosaajia Suomesta ja Ruotsista. Koskettavan äänimaailman ovat säveltäneet Tuomas Norvio ja Tapani Rinne.

Viiden ruokalajin pidot

Parhaimpaan pikkujouluaikaan on Oulussa tarkoitus nähdä vielä kauden kuumin ja rasvaisin kabaree eli kuopiolaisen tanssiteatteri Minimin Ruokateatterin Pidot. Pidot tarjoaa eksoottisia tanssinumeroita yhdistettynä lievästä täydelliseen vaihtelevaa todellisuuspakoa.

Viiden ruokalajin menu tarjoillaan kaheliksi yhtyvien pitojen aikana. Laulua, tanssia ja teatteria yhdistettynä ruokaan oman seurueen kanssa, voisiko pikkujoulua paremmin viettää. Pitoja pidetään Valvesalissa perjantaina 27. marraskuussa kello 19 ja lauantaina 28. marraskuuta kello 19. Tarjoilusta vastaa H2O Konstila.

Ohjelmistohaku on avattu

JoJo on avannut tänään perjantaina 16. lokakuuta haun tulevien vuosien ohjelmistohaun ja yleisötyön projektihaun. JoJo hakee tuotantoja ja vierailuesityksiä vuoden 2022 ohjelmistoon, ohjelmistoa vuoden 2021 OuDance-festivaalille sekä yleisötyön projekteja vuodelle 2021.

Ohjelmistoon haetaan mielenkiintoisia, eri tanssimuotoihin perustuvia kantaesitysteoksia ja vierailuteoksia. Toimintavuodelle 2021 haetaan ensimmäisen kerran valmiita yleisötyön projekteja toteutettavaksi Oulun alueella. Projekti voi olla esimerkiksi lyhyempi työpaja, usean kerran kurssi, yhteisöissä tapahtuvaa toimintaa tai esityksen kautta osallistavaa toimintaa.

Kaikille yhteinen hakuaika on 16.10.-16.11.2020, Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Helena Lindqvist p. 045 1204231

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Marraskuun lopulla Jojo tarjoilee viiden ruokalajin Pidot. Kuva: Minimi/Petra Tiihonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta