Jo toinen metallifestari suunnitteilla Ouluun

Ouluun on suunnitteilla nyt kaksi metallifestivaalia, toinen kesäkuulle ja toinen elokuulle. Koronaviruksen väistyminen on vielä arvoitus.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uusi North Of Hell -metallifestivaali on tarkoitus järjestää Oulun Kuusisaaressa 13.–14. elokuuta. Metallikesäksi ristitty kesä 2021 pitää sisällään kaksi metallimusiikin suurtapahtumaa, mikäli koronapandemia sen sallii.

Metal Capital Festival ehti jo ilmoittaa omista suunnitelmistaan Äimärautiolla ennen vuodenvaihdetta. Pääesiintyjäksi on kiinnitetty W.A.S.P. Tämä ensimmäinen hevifestari on tarkoitus järjestää 18.-19. kesäkuuta.

Ohjelmistosta vastaavan Teemu Mäntysen mukaan North Of Hellin ohjelmisto pyrittiin rakentamaan siten, että uusi festivaali ei astu jo olemassa olevien alueen festivaalien varpaille.

”Ohjelmistoa rakennettiin ei kilpailemaan, vaan täydentämään. Halusimme tuoda perinteisten artistien sekaan myös esiintyjiä, jotka ovat tärkeitä sellaisille musadiggareille, jotka voisivat käydä esimerkiksi Roadburnissa tai Hellfestissä”, Mäntynen kertoo.

Kuusisaari helppo valinta

North Of Hell -artistit julkaistaan 16. helmikuuta, jolloin ensimmäiset kahden päivän aikana esiintyvistä 20 artistista tuodaan päivänvaloon.

”Olimme miettineet tapahtuman järjestämistä jo parin vuoden ajan, mutta viime kesänä korona puuttui peliin, ja jo suunniteltu tapahtuma peruuntui. Tavoitteena on tehdä tapahtumasta jokavuotinen kasvava festivaali, joka hakee metallinnälkäistä yleisöä muualtakin Skandinaviasta”, kertoo tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

Keskinen kiittelee metallikansan olevan musiikilleen uskollista porukkaa, ja toivoo pohjoisen suurilukuisen metallifanien joukon ilahtuvan uudesta tulokkaasta.

”Mietimme pitkään, missä päin tämä tulisi järjestää, mutta aika nopeasti Oulu ja Kuusisaari ottivat paikkansa”, Keskinen lisää.

North Of Hell -festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin ensi viikon torstaina 4. helmikuuta.