Siirry suoraan sisältöön

Jo kymmenes vuosi Sarjakuvafestivaalia Oulussa - seuraava marraskuussa

20.10.2021

Vuodesta 2012 alkaen vuosittain järjestetyn Oulun Sarjakuvafestivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna ennennäkemätön määrä sarjakuvataiteilijoita ja muita alan ammattilaisia. Ohjelmanumeroita on yli 30 ja suuri määrä näyttelyitä.

Oulun Sarjakuvafestivaali alkaa 18. marraskuuta kello 17-19 Oulunsalon kirjastosta, jolloin palkitaan myös Strippisarjakuvan MM-kilpailun 2021 voittajat. Tilaisuus on tämän vuoden tapahtuman harvoja livestriimattuja osioita.

Tapahtuman pääpaikkana toimii Oulun kaupunginkirjaston pääkirjasto ja siellä sijaitseva sarjakuvakirjasto Sarjasto. Perjantaina 19. marraskuuta Pakkalan salissa käsitellään pohjoisen Suomen sarjakuvan historian kiemuroita, uppoudutaan sarjakuvataiteen parissa toimivan yrittäjän arkeen ja järjestetään Sarjakuvapitchaus.

Lauantaina 20. marraskuuta kello 11-18.30 pääkirjaston valloittava tapahtumakokonaisuus on kaikille sarjakuvan ystäville ehdoton käyntikohde. Monipuolisen lavaohjelman lisäksi paikalla on myös perinteinen Sarjakuvakeidas, jossa taiteilijat ja kustantajat myyvät tuotteitaan kirjaston ensimmäisessä kerroksessa.

Tämän vuoden tapahtumassa vieraina nähdään sekä monille tuttuja kasvoja että nuoria vielä tuntemattomampia tekijöitä. Vieraina festivaalilla ovat muun muassa Kari Korhonen, Peter Snejbejerg (Tanska), Jiipu Uusitalo, Pasi Heikura, Ville Ranta ja Riitta Uusitalo.

Oulun Sarjakuvafestivaalit 18.-21.11.2021. Kaikissa järjestelyissä huomioidaan terveysturvallisuuteen liittyvät näkökulmat.

Lisätietoja tästä linkistä

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filppa toivottaa sarjakuvan ystävät jälleen festivaaleille, jonka pääpaikkana on Oulun kaupunginkirjasto. Kuva: arkisto/Kati Valjus

Lue myös

Lue lisää aiheesta