Siirry suoraan sisältöön

JHL:n lakko näkyy maanantaina ulkoliiikuntapaikoilla

22.5.2023

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestää työnseisauksen Oulun Infra -liikelaitoksen suorittamissa työtehtävissä maanantaina 22. toukokuuta. Vaikutukset kuntalaisiin näkyvät ulkoliikuntapaikoilla.

JHL protestoi työnseisauksellaan Oulun kaupungin suunnitelmia ulkoistaa osa Oulun Infra -liikelaitoksen toiminnasta. Asiaa käsitellään maanantai-iltana Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle kaupungin infrarakentamisen sekä katu- ja viheralueiden kunnossapidon ulkoistamista. 

JHL:n ilmoituksen mukaan työtaistelu kestää vuorokauden ajan ja päättyy maanantaina 22. toukokuuta puoliltaöin. Työtaistelun piiriin kuuluvat kaikki Oulun Infra -liikelaitoksen työtehtävät. Lakon ulkopuolelle on rajattu viranhaltijat ja tukityöllistetyt.

Kaupungin ulkoliikuntapaikkojen pukuhuoneet ja wc-tilat eivät ole maanantaina käytössä. Heinäpään palloiluhalli on kiinni maanantaina. Vuorojen käyttäjille tiedotetaan asiasta erikseen.

Oulun kaupungin mukaan JHL:n työtaistelu on laiton.  Kaupungin mukaan työtaistelutoimi kohdistuu työehtosopimukseen työrauhan voimassa ollessa.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Junioripelaajia jalkapalloharjoituksissa tekonurmella.
JHL:n työnseisaus sulkee maanantaina ulkoliikuntapaikkojen pukuhuone- ja wc-tilat. Heinäpään palloiluhalli on kiinni maanantain ajan. Kuva: Pasi Rytinki

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta