Siirry suoraan sisältöön

Jättiremontti muuttaa ajoreittejä OYSin alueella

27.3.2023

Autoliikenne siirtyy huhtikuun lopussa uudelle reitille Kajaanintieltä OYSiin johtavalla tiellä. Töistä aiheutuu muutoksia myös pyöräily- ja jalankulkureitteihin.

Autoliikenne Kajaanintieltä OYSiin johtavalla tieosuudella siirtyy uudelle reitille, lähemmäs sairaalan uudisrakennuksia, perjantaista 28. huhtikuuta lähtien.

Vanhan tieosuuden paikalla käynnistyy liikenteen siirtymisen jälkeen tietyöurakka, jonka myötä vanha tie puretaan ja alueelle rakennetaan uusia pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kulkureittejä. Työt jatkuvat arviolta syksyyn saakka ja niistä saattaa aiheutua ajoittain häiriötä liikenteelle.

Kevyen liikenteen kulku ohjataan töiden ajaksi poikkeusreitille, joka on merkitty ylläolevaan karttaan. Alueella sijaitseva bussipysäkki (OYS Päivystys P) jää pois käytöstä perjantaista 28.4. alkaen.

OYSin uuden sairaalan rakentaminen ja vanhojen sairaalakiinteistöjen purkaminen jatkuu noin vuoteen 2030 saakka. Uudisrakentamisen kokonaisbudjetti on noin 900 miljoonaa euroa. Uusi ajoreitti jää käyttöön uudisrakennusten valmistuessa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OYSin iso remontti vaikuttaa sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitteihin alueella. Kuva: Pasi Rytinki / arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta