Siirry suoraan sisältöön

Jätemaksuihin voimaan maltilliset korotukset

6.1.2021

Kiertokaaren vastaanottamien jätelajien hinnat nousevat kolme prosenttia kautta linjan. Jätemaksuissa voi säästää lajittelemalla hyötyjätteet.

Oulussa Ruskon jätekeskukseen vietäviin jätelajeihin on tullut kolmen prosentin korotus 1. tammikuuta 2021 alkaen.

Nyt Ruskon lajitteluareena Larella käsiteltävän seka- ja rakennusjätteen hinta on 159,41 euroa tonnilta. Viime vuonna vastaava hinta oli 154,80 euroa tonnilta. Seka- ja rakennusjätteen minimimaksu on 10 euroa, johon sisältyy 60 kiloa jätettä. Mikäli jäte painaa enemmän, maksu muodostuu jätteen painon ja jätelajin taksan mukaan laskettuna.

Kotitalouksien asuinkiinteistöllä lajitteleman biojätteen hinta on 66,75 euroa tonnilta ja polttokelpoiseen sekajätteen hinta on 133,99 euroa tonnilta. Vastaavat hinnat olivat viime vuonna 64,80 euroa tonnilta ja 130,09 euroa tonnilta.

Jätteenkäsittelymaksun korotuksen vaikutus asukasta kohden on keskimäärin yksi euro koko vuoden jätelaskussa. Käsittelymaksun lisäksi asukkaalle tulee maksettavaksi jätteenkuljetus, jonka hinnoittelusta asukkaille vastaavat yksityiset yritykset.

Lajittelemalla hyötyjätteet säästät

Lajittelemalla biojätteen kiinteistön polttokelpoisen sekajätteen tyhjennysväliä voi pidentää ja siten hyötyä edullisemmasta jätemaksusta.

Jos omakotitaloasukas vie paperin, kartongin, metallin ja lasi- ja muovipakkaukset ekopisteelle ja kompostoi biojätteen, polttokelpoiseen sekajätteen tyhjennysväli pitenee ja jätelasku pienenee.

Lisätietoja: https://kiertokaari.fi/hinnat

Oulussa Ruskon jätekeskukseen vietäviin jätelajeihin on tullut kolmen prosentin korotus tämän vuoden alusta alkaen. Kuva: Kiertokaari

Lue myös