Siirry suoraan sisältöön

Jäinen meri ja lämmin tunnelma: katso kuvagalleria Nallikarin Frozen People -tapahtumasta

4.3.2023

Toista kertaa järjestetty elektronisen musiikin ja pohjoisen taiteen festivaali Frozen People keräsi lauantaina Nallikarin jäälle iloista juhlakansaa. Oulu Urban Culture ry:n järjestämä tapahtuma on osa Oulu2026-kulttuuriohjelmaa.

Yleisöä vaelsi tapahtumapaikalle Nallikarin majakan tuntumaan heti iltapäivällä.

Tapahtuman pääosassa on arktisen ympäristön lisäksi elektroninen house- ja teknomusiikki. Tanssimalla pysyttiin lämpiminä.

Hanna-Maria Kiljo, Rudi Reijasalo ja Mikko Reijasalo tulivat iltapäivällä tutustumaan tunnelmaan.

Tapahtumassa nähtiin myös useita taideinstallaatioita, tilataideteoksia ja performansseja.
Johannes Effen pitämässä hiihtotyöpajassa käytettiin 80-luvun kierrätyssuksia, joiden siteisiin ei tarvittu hiihtomonoja.
Pitkään Oulussakin asunut laulaja Sophia Mitiku ei säikähtänyt kylmää. Hän esiintyi auringonlaskun aikaan.
Pilvisen päivän päätteeksi saatiin kuin saatiinkin upea auringonlasku merellä.
Hollantilainen Kayleigh Maas (vas.) ja saksalainen Marie Daub kertoivat nauttineensa tapahtumasta ja musiikista, vaikka vähän kylmä olikin.
Tapahtumassa oli paljon kansainvälisiä vieraita. Oulun kulttuurijohtaja Sami Ylisaari, kulttuuripalvelupäällikkö Johanna Tuukkanen ja erityisasiantuntija Leena Pälli isännöivät vieraita muista kulttuuripääkaupungeista: mukana olivat Jenny Harris ja Sinead Campbell Bradfordista, Mattijs Maussen Prahasta, Sjoerd Bootsma Leeuwardenista sekä Emma Beverley Leedsistä.

Moni kävijä kokeili Lakeudenliitäjät-yhdistyksen tarjoamaa varjoliitoa.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sophia Mitiku laskeutui yleisön pariin live-keikkansa aikana.

Liittyvät sisällöt

Lue myös