Siirry suoraan sisältöön

Jäätaide toi iloa kaikille aisteille Hiirosessa

16.2.2021

Oulun kaupungin lyhytaikaishoitoyksikkö Paussin pihalla Hiirosessa järjestettiin 13. helmikuuta jäätaidetapahtuma. Aktiviteetteihin osallistui lyhytaikaishoidossa olevia erityslapsia ja -nuoria. Jäätä värjättiin vesiväreillä ja käytettiin monin eri tavoin.

Lauantaina sää ja aurinko helli paussilaisia kun suunniteltu teemaviikonloppu saatiin käyntiin. Taidepajan ideoi ja toteutti taideohjaaja Reetta Nissilä yhdessä palveluyksikön henkilökunnan kanssa. Lapset ja nuoret osallistuivat työpajoihin kahdessa eri erässä.

Taideohjaaja Reetta Nissilä sekä Ronja Muhojoki jäätaideteoksen äärellä. Erimuotoiset ja -väriset jäät löysivät paikkansa yhteisöllisessä teoksessa.
Paussissa pyritään toteuttamaan erilaisia aktivoivia ja hyvinvointia edistäviä teemaviikonloppuja.

”Ryhmät ovat erilaisia ja jokaiselle on suunniteltu aina omanlaistaan toimintaa. Lyhytaikaishoitojaksolla oleville halutaan tarjota kodinomaisia virikkeitä, sekä kivaa yhdessä tekemistä”, kertoo palveluesimies Tea Kärnä toiminnasta.

Vesisuihkepullosta suihkuttamalla jääpinnat pysyvät paremmin yhdessä ja jää saa kiiltävämmän pinnan hetkeksi.
Itsensä toteuttaminen ja energian purkaminen raikkaassa talvisäässä sopii varmasti monelle.

Elementtinä jää tarjoaa esteettisiä elämyksiä ja sitä voi aistia monella tavalla – tämä on merkittävä etu etenkin silloin kun jokin aisti ei toimi.

Jään olomuoto vaihtelee riippuen siitä, kuinka sitä työstetään. Sulattaminen, kiillottaminen, veistäminen ja värjääminen tulivat ainakin tutuiksi tämän työpajan osallistujille.

”Tapahtuma nostatti kaikkien mielialaa. Auringonpaiste ja jääveistokset toivat kaivattua kauneutta arkeen”, toteaa Kärnä.

Sara (kuvassa oikealla) nautti aurinkoisesta päivästä ystävänsä kanssa ulkoilemalla.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ronja Muhojoki Hiirosen lyhytaikaishoitoyksikössä Paussissa asetteli hohtavat jääkimpaleet kauniisiin muodostelmiin. Kuvat: Kuvakaro

Lue myös

Lue lisää aiheesta