Siirry suoraan sisältöön

Jäälissä pidetään nuorten hyvinvointia tärkeänä – Nuorten yössä luvassa maastorasteja, elokuvaa ja autoharrastusta

13.10.2022

Jäälissä järjestetään tulevana perjantaina 14. lokakuuta Nuorten yö. Se on jääliläisten toimijoiden yhteisponnistus, jolla on tarkoitus osoittaa, että nuorten hyvinvointi on tärkeää.

Jäälissä järjestetään nuorille suunnattu monipuolinen tapahtuma perjantaina 14. lokakuuta. Tapahtuma alkaa kello 17.30 maksuttomalla Top Gun – Maverick -elokuvalla Jäälin monitoimitalossa.

Elokuvan jälkeen nuoret jalkautuvat pieninä joukkueina maastoon eri rasteille, jotka sisältävät muun muassa luontovisailua, ensiaputaitoja ja erilaisia liikunta-aktiviteetteja. Nuorisotilassa on mahdollista lisäksi tutustua vaikka autoharrastajien toimintaan.

Ulkoaktiviteetit suuntautuvat pääasiassa Kalamäen alueelle, missä sijaitsee Jäälin luontorakenteiden keskittymä. Reitti Kalamäkeen valaistaan ulkotulilla. Matkalla tarjotaan lettuja ja perillä paistetaan makkaraa.

Eri-ikäisten kohtaaminen tärkeää

Päävastuun tapahtuman järjestämisestä on ottanut Jäälin koulun vanhempaintoimikunta. Itse tapahtuma on lukuisien jääliläisten toimijoiden yhteistyötä.

”Nuorten asiaa pidetään Jäälissä tärkeänä. Yhteisöllisyyden vahvistaminen ja eri- ikäisten aikuisten kohtaaminen nuorten kanssa luontevissa yhteyksissä tuottaa kaikille myönteisiä kokemuksia”, sanovat järjestäjät.

Tapahtuman järjestämiseen ovat lisäksi osallistuneet muun muassa Jäälin asukasyhdistys, Kiimingin – Jäälin vesienhoitoyhdistys, Kiimingin urheilijat, Oulun kaupungin nuorisotoimi, Jäälin kirjasto, K-Supermarket Jääli, SPR Kiimingin osasto, Kiimingin 4H -yhdistys, Tekant, Oulun frisbeeseura sekä Jäälin autogrilli.

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jäälin Kalamäen alueelle on rakentunut luontorakenteiden keskittymä, jossa nuortenkin kelpaa viihtyä. Tyhjillään se ei tule Nuorten yönä olemaan. Kuva: Birger Ylisaukko-oja

Lue myös

Lue lisää aiheesta