Siirry suoraan sisältöön

Itsenäisyyspäivänä rauhoitutaan hyvän ruuan äärelle ja sytytellään talvivaloja

6.12.2020

Mun Oulun kyseli lukijoiltaan kuluvalla viikolla vinkkejä itsenäisyyspäivän viettoon nyt, kun koronarajoitukset ovat vain tiukentuneet entisestään. Näyttää siltä, että koronavuosi tarjoaa tässäkin kohtaa tilaisuuden palata perusasioiden äärelle. Moni oululainen viettää nyt aikaa laittamalla ruokaa sekä rentoutumalla kotosalla.

Valtaosa lukijoista vastasi, että perinteiset kaksi kynttilää sytytetään tietysti tänäkin vuonna. Osa valitsee lempeän luonnontulen valon ja osa sytyttelee pöydälle ledituikkuja. Myös jouluvaloja sekä erilaisia kausivaloja on aikaa ripustella ja mallailla niin ikkunoihin, terassille, parvekkeelle kuin pihamaallekin.

Eräs lukijoista kertoi viettävänsä itsenäisyyspäivää varsin suomalaiskansallisesti: tekemällä metsätöitä mökin koivumetsässä. Mökillä viihtyy viikonloppuna moni muukin oululainen.

Ruokapuolella itsenäisyyspäivän suosikeiksi nousivat riistaruuat, kuten hirvipata ja poronkäristys. Myös kakkuja leivotaan juhlan kunniaksi oululaisissa kodeissa.

Jouluaskareet voi myös jo laittaa alulle, joten pipareiden leipominen ja koristeiden askartelu kuuluu tulevana sunnuntaina monen ohjelmaan.

Ajan saa kulumaan mukavasti myös television äärellä, josta Mun Oulun lukijat kertoivat katsovansa muun muassa itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen, itsenäisyyspäivänjuhlaohjelmat sekä - mitäs muuta kuin - urheilua. Ovathan suomalaiset urheilukansaa ja varsinkin oululaiset kovia liikkumaan!

Mun Oulu toivottaa kaikille tunnelmallista ja juhlavaa itsenäisyyspäivää!

Suomen lippuja liehumassa salossa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta