Siirry suoraan sisältöön

Virpiniemen merenrannan Isoniemen leirikeskuksesta tuli Loisto

18.9.2020

Virpiniemessä sijaitsevan seurakunnan Isoniemen leirikeskuksesta tuli nimikilpailun kautta Loisto.

Oulun evankelisluterilaisten seurakuntien uuden merenrantaleirikeskuksen nimeksi on avoimen nimikilpailun kautta valittu Loisto. 

 ”Nimikilpailuun saatiin paljon hyviä ehdotuksia. Lähdettiin siitä, että uudella rakennuksella tulee olla täysin uusi nimi. Loisto on merihenkinen, sillä se on merenkulun turvalaite, mutta samalla sillä on muitakin merkityksiä”, kuvailee rakennuttajainsinööri Johanna Vakkuri.

Nimi julkistettiin leirikeskuksen harjannostajaisissa, joita vietettiin torstaina 17. syyskuuta. Leirikeskuksen rakentaminen alkoi marraskuussa 2019, ja se otetaan käyttöön tammikuussa 2021.

Leirikeskus valmistuu kauniiseen merenrantapaikkaan Haukiputaan Isoniemeen ja se on kaikkien Oulun ev.lut. seurakuntien yhteinen. Paikalla on pitkään sijainnut perinteinen leirikeskus Isoniemi.

Kohderyhminä lapset ja perheet

Leirikeskuksen kohderyhmää ovat lapset ja perheet, mutta leirikeskus soveltuu kaikille seurakuntien järjestämille leireille.

Kohteen suunnittelussa ja toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota sisäilman laatuun, esteettömyyteen ja ekologisuuteen. Rakenteet, materiaalit, kalusteet ja varusteet on valittu niin, että ne kestävät kulutusta sekä ovat helposti puhdistettavia ja käyttökustannuksiltaan edullisia. 

Leirikeskuksessa on kokoontumistilat ja valmistuskeittiö sekä 12 neljän hengen huonetta, joista kaksi on esteetöntä. Kokonaispinta-ala on noin 930 kerrosneliömetriä.

Pihan toiminnot on sijoitettu niin, että arkaa luonnonympäristöä säästetään mahdollisimman paljon. Pihalle sijoittuvat muun muassa nuotiopaikka, leirikirkko, kota sekä peli- ja leikkikenttä. Rakennustöiden kustannusarvio on hieman yli kolme miljoonaa euroa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta