Siirry suoraan sisältöön

Ismo Alanko julkaisee syksyllä yhteislevyn Oulu Sinfonian kanssa

4.6.2021

Ismo Alanko julkaisee 10. syyskuuta yhteislevyn Oulu Sinfonian kanssa. Kaiken maailman kehtolauluja -niminen albumi sisältää aiemmin julkaisemattomia kappaleita sekä poimintoja Alangon pitkän uran varrelta.

Ismo Alanko on tehnyt vuosien varrella useamman konsertin eri sinfoniaorkesterien kanssa. Ajatus yhteislevystä Oulu Sinfonian kanssa syntyi muutama vuosi sitten kapellimestari Jaakko Kuusiston kanssa tehtyjen konserttien jälkeen.

"Ensikosketuksen sinfoniaorkesterin kanssa esiintymisestä sain vuonna 2012, kun tein Radion sinfoniaorkesterin kanssa Maailmanlopun sushibaari -konsertin Helsingin Musiikkitalossa. Keväällä 2018 vuorossa oli Talossa Ismo Alanko -konserttisarja Tampere-talossa, johon kuului yhteiskonsertti Tampere Filharmonian kanssa Jaakko Kuusiston johdolla. Sen jälkeen tein Jaakon kanssa konsertit myös Sinfonia Lahden ja Oulu Sinfonian kanssa. Niiden jälkeen tuli puheeksi, että olisi upeaa päästä joskus myös levyttämään sinfoniaorkesterin kanssa ja Jaakko innostui asiasta”, Ismo Alanko kertoo.

Jaakko Kuusisto, kuva: Oulu Sinfonia.

”Eri sovittajien väkevät ja rohkeat versiot Ismon lauluista olivat vahva vaikutin siihen, että levytys syntyi. Kappaleet saavat niiden kautta täysin uuden ilmeen, ja ovat silti jotenkin tuttuja. Solisti ja orkesteri ovat tasavahvat kumppanit näissä versioissa, ja konserteissa energiataso on ollut erittäin korkea. Olen todella onnellinen, että saimme tilaisuuden taltioida tämän poikkeuksellisen kokonaisuuden”, toteaa Jaakko Kuusisto.

Levyn kappalevalinnat on tehty Alangon ja Kuusiston yhteistyönä. Alanko korostaa, että kyseessä ei ole livelevy ja monista rokkarin ja sinfoniaorkesterin yhteislevyistä poiketen levyllä ei ole mukana rockbändiä, vaan kappaleet on sovitettu pelkästään sinfoniaorkesterille. Kappaleiden sovituksista vastaavat Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Timo Hietala, Jaakko Kuusisto, Marzi Nyman ja Lotta Wennäkoski. Alangon mukaan levylle oli tarjolla paljon enemmänkin potentiaalisia kappaleita, mutta etukäteen päätetty tunnin kokonaiskesto rajasi kokonaisuuden näihin yhteentoista kappaleeseen.

"Kaiken maailman kehtolauluja on hurja, villi ja estoton musiikillinen seikkailu, jossa nyt julkaistava kappale Anteeksiantaja melodisena ja harmonisesti selkeänä lauluna edustaa yhtä äärilaitaa. Toisessa laidassa ovat esimerkiksi Lotta Wennäkosken sovittama Päivän uutinen tai Markus Fageruddin näkemys Sielun veljien Rauhallista-kappaleesta”, Alanko kertoo.

Levyn julkaisukonsertti järjestetään torstaina 16. syyskuuta klo 19 Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa.

Tulevan levyn kansikuva.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ismo Alanko, kuva: Arttu Kokkonen
Ismo Alangon ja Oulu Sinfonian yhteislevyn julkaisukonsertti järjestetään 16. syyskuuta. Kuva: Arttu Kokkonen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta