Siirry suoraan sisältöön

Intensiivikursseja Ouluun saapuneille ukrainalaisille monikulttuurikeskus Villa Victorissa

12.4.2022

Oulun kaupungin monikulttuurikeskus Villa Victor järjestää 11. huhtikuuta alkaen kolmen viikon mittaisia intensiivikursseja ukrainalaisille pakolaisille. Seuraava ryhmä, jossa on vielä tilaa, alkaa 23. toukokuuta.

Kurssi on maanantaista perjantaihin klo 9–12, ja opetuspaikkana on Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9. Ensimmäinen tunti on yhteiskuntaorientaatiota omalla kielellä, jota seuraa kaksi tuntia suomen kielen opetusta.

Tavoitteena on antaa lyhyessä ajassa perusvalmiudet ja riittävä selviytymistason suomen kielitaito Suomessa ja Oulussa elämiseen, jatko-opiskeluun ja työn hakuun.

Kurssille voi ilmoittautua Villa Victorin monikielisessä neuvonnassa Oulu10:ssä, Saaristonkatu 8. Kurssin alkamista odotellessa voi ilmoittautua myös Villa Victorin suomen kielen yleisryhmiin.

Villa Victor tarjoaa myös ukrainankielistä neuvontaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10.30-13.30.

Ajankohtaista Ukraina-tietoa löytyy Oulun kaupungin sivuilta myös englanniksi.

Villa Victorin kotisivut englanniksi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Intensiivikurssin alkamista odotellessa ukrainalaiset pakolaiset voivat ilmoittautua myös Villa Victorin suomen kielen yleisryhmiin. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta