Siirry suoraan sisältöön

Innovaatiokilpailu hakee ratkaisuja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen potilaspolkuihin

27.4.2023

Pohde, Oulun yliopisto ja Roche järjestävät yhteistyössä innovaatiokilpailun, jolla haetaan ratkaisuja hyvinvointialueen hoitopolkuihin. Kilpailussa keskitytään kahteen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen terapia-alueeseen, joissa tavoitteena on kehittää palveluja, jotka parantavat asiakkaiden hoitoa.

Kilpailussa etsitään ratkaisuja sydän- ja verisuonitautien ct-kuvantamisen yhteydessä tehtyjen sattumalöydösten digitaaliselle palvelupolulle sekä rintasyöpäpotilaiden etäseurantaan- ja tukemiseen.

”Kannustamme ammattilaisia, yksityishenkilöitä ja yrityksiä osallistumaan innovaatiokilpailuun jättämällä oman ratkaisuehdotuksensa. Sekä syöpätautien että sydän- ja verisuonitautien voittajaratkaisujen esittäjille myönnetään molemmille viiden tuhannen euron apuraha kehitystyöhön”, kertoo projektisuunnittelija Hanna Hannila.

Palkkio myönnetään esitetyn ratkaisuehdotuksen työstämistä ja kehittämistä varten. 

Raati ratkaisee voittajan

Innovaatiohaaste on kaksivaiheinen, jonka ensimmäisessä vaiheessa haettiin kehityskohteita sydän- ja verisuoni- sekä syöpätautien hoidosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ammattilaisilta ja asukkailta.

Kehittämiskohteiden jälkeen käynnistettiin erillinen innovaatiohaaste, jolla yhteistyöyrityksiä kannustettiin edelleen keräämään monipuolisesti tietoa yhteistyökumppaneiden kehittämistarpeista ja haluttiin aktivoida sidosryhmiä alueellisessa yhteistyössä.

Nyt käynnistyneessä innovaatiokilpailussa ratkaisuja kerätään toukokuun loppuun saakka, jonka jälkeen asiantuntijaraati arvioi ratkaisut. Innovaatiokilpailun voittajat julkaistaan kesäkuussa 2023.

Lisätietoa innovaatiokilpailusta ja kipupisteistä tämän linkin kautta sekä osallistumisohjeet.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nyt käynnistyneessä innovaatiokilpailussa, jolla etsitään ratkaisuja palveluiden parantamiseen, odotetaan ehdotuksia toukokuun loppuun saakka. Kuva: Pohde

Lue myös

Lue lisää aiheesta