Siirry suoraan sisältöön

Infektio-oireisia lapsia ei oteta päiväkotiin ja kouluun keskiviikosta alkaen

24.3.2020

Jos lapsellasi on lieviäkin oireita, kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua, pitää huomisesta keskiviikosta jäädä kotihoitoon. Eikä isovanhempiakaan apu ole nyt käytettävissä.

Koronaviruksen nopean leviämisen takia, Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jarkko Huusko ja terveysjohtaja Jorma Mäkitalo suosittelevat, että infektio-oireiset lapset eivät mene kouluun tai päiväkotiin 25. maaliskuuta alkaen. Tämä koskee lapsia, joilla on lieviäkin oireita, kuten nuhaa, yskää tai kurkkukipua.

Vaikka nykytiedon mukaan lapsilla ja nuorilla uuden koronaviruksen aiheuttamaa tautia on todettu vähän ja oireet tällä potilasryhmällä ovat olleet lieviä, on tärkeää vähentää riskiä, että koronavirustartunnat leviäisivät päiväkodeissa ja kouluissa. Tällä suojellaan myös henkilökuntaa.

"Muistutamme lisäksi vanhempia, että isovanhemmat eivät saa tulla hoitamaan sairasta lasta. Myöskään yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisessä työssä olevan vanhemman ei suositella jäävän pois töistä hoitamaan lasta kotiin, jos vaihtoehtoja on", sanovat Huusko ja Mäkitalo.

Oulun kaupungin ajantasainen tieto koronavirukseen liittyen löytyy sivulta www.ouka.fi/korona.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Flunssattomat pikkuveijarit saavat edelleen päiväkotihoitoa ja kouluopetusta.

Liittyvät sisällöt

Lue myös