Siirry suoraan sisältöön

Iloista mieltä ja viihdykettä ikäihmisille ValveLivestä

13.5.2020

Ikäihmisten arki on muuttunut koronaepidemian takia entistä rajatummaksi. Siksi olisi hienoa, jos kulttuuri-ihmisten tuottama sähköinen sisältö saavuttaisi heidät, vaikka meidän nuorempien avustuksella netistä.

Kulttuuritalo Valve on tuottanut sivuilleen sisältökokonaisuuksia, joista yksi on suunnattu nimenomaan ikäihmisille ja palvelutaloihin.

Siellä on lauluhetkiä, runotervehdyksiä ja virtuaalinäyttely, jotka tuovat iloa ja viihdykettä musiikin, taiteen ja valokuvien muodossa.

Esimerkkinä vaikkapa Timo Raution lauluhetki. Hän on musiikintekijä, taiteilija, joka on laulattanut erilaisia ryhmiä jo toistakymmentä vuotta, pääasiallisesti hän on kiertänyt kitaroineen kehitysvammaisten ja vanhuksien palveluyksiköissä. Timon lauluhetket ovat mukaansatempaavia ja iloisen mielen tuovia tuokioita.

Toinen hieno esimerkki on säähavaintojen perusteella tehdyt runot. Sääkirja-hankkeen kevättervehdyksessä kuullaan Hiirosenkodin asukkaiden säähavaintojen pohjalta tehtyjä runoja.

Urheilusta ja jalkapallosta kiinnostuneilla on tarjolla Harri Heinosen ja Mikko Auerniityn Football Landscapes, joka on yhteisproduktio, jossa kuvataan jalkapalloa maiseman, arjen ja havaintojen kautta. Valokuvanäyttely avaa eurooppalaista mielenmaisemaa ja kollektiivitajuntaa.

ValveLiven ikäihmisten anti näkyy tästä linkistä.

ValveLivessä voi kuunnella muun muassa muusikko Timo Raution lauluhetkeä.

Lue myös

Lue lisää aiheesta