Siirry suoraan sisältöön

Ilmoittaudu mukaan Oulun Valtakunnallisiin kotiseutupäiviin elokuussa

6.5.2021

Valtakunnalliset kotiseutupäivät vietetään Oulussa 12.–15. elokuuta. Tapahtumia on monenlaisia, maksuttomia ja maksullisia, joihin kannattaa ilmoittautua ajoissa. Päiville voi ilmoittautua kesäkuun loppuun saakka.

Nelipäiväisten ja torstaista sunnuntaihin pidettävien Kotiseutupäivien ohjelmistossa on 45 tapahtumaa: kotiseutumarkkinat, juhlia, konsertteja sekä muita kulttuuritapahtumia, alueen kulttuuria ja perinnettä esitteleviä kotiseuturetkiä, asiantuntijaseminaari, muita keskustelutilaisuuksia sekä Kotiseutuliiton vuosikokous.

Ohjelmistossa on lukuisia maksuttomia tapahtumia, joihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Pääosaan tapahtumista osallistuminen edellyttää kuitenkin ilmoittautumista, ja monet ovat maksullisia.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on vuotuinen kotiseutuliikkeen päätapahtuma, joka perinteisesti kokoaa yhteen kuntien ja maakuntien liittojen edustajia, kulttuuri- ja museoalan asiantuntijoita, kotiseutuyhdistysten jäseniä ja yleisesti kaikkia kulttuuriperinnöstä, paikallisuudesta ja kotiseututyöstä kiinnostuneita sekä paikallisia ihmisiä.

Oulun kotiseutupäivät on kaikille avoin tapahtuma, johon sekä paikallisten ihmisten että kauempaa saapuvien toivotaan osallistuvan sankoin joukoin.    

Tapahtumassa huomioidaan koronatilanteeseen liittyvät yleiset turvallisuusohjeet ja suositukset. Niistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuma nostaa esille paikalliskulttuuria

Tapahtuman päävastuullisia järjestäjiä ovat Oulun kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto, ja järjestelyissä on pääyhteistyökumppaneina Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun evankelis-luterilainen seurakunta ja paikallisia kotiseutu- ja muita yhdistyksiä.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja kulttuuriperintöä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Liiton jäsenistöön kuuluu kotiseutu-, kaupunginosa- ja muita yhdistyksiä, kolmannes Suomen kunnista ja maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Oulun kotiseutupäivien ohjelmisto sekä lisätietoja tästä linkistä.

Ohjelmisto on esillä myös Oulun kaupungin tapahtumakalenterissa osoitteessa https://tapahtumat.munoulu.fi

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nelipäiväisten kotiseutupäivien aikana voit vaikka osallistua Oulu tutuksi -kiertoajeluun. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta