Siirry suoraan sisältöön

Ilmianna oman kotiseutusi tärkeä paikka – Kellon nuorisoseuran talo jo mukana

5.1.2021

Maaseudun Sivistysliitto on aloittanut kampanjan, jolla etsitään paikkakunnilta pois muuttaneiden, nuorten aikuisten huomiota. Hanke haastaa toimimaan lapsuus- tai kouluaikojensa ympäristöjen hyväksi ja näin elävöittämään autioiksi jääviä seutukuntia.

Tähän mennessä mukaan ilmoitetut kohteet ovat Kellon nuorisoseuran talo ja siellä järjestetyt nuortenillat, Oijärven vetouistelukilpailu, Sievin frisbeegolfrata, Ylivieskan Kasarmi, Kiviniemen satama, Luohuan koulu Siikajoella, Rantakylän koulu alueineen Limingassa sekä Lumotun Hallan Maa -elämyspuisto Pelsolla Vaalassa.

Näissä kohteissa tullaan ensi vuoden aikana järjestämään tapahtumia Tää on mulle tärkee -hankkeen nimissä. Tavoitteena on, että kohde säilyisi tärkeänä nuorten aikuisten elämässä myös tulevaisuudessa.

Se, mitä kohteissa tullaan hankkeen ja yhteisön voimin tekemään, lähtee osallistujien omasta mielenkiinnosta ja osaamisesta. Luvassa voi olla esimerkiksi tapahtumia, ympäristön kunnostamista tai vaikka yhteisötaidetta. Perinteisten talkoiden rinnalle etsitään uusia tapoja osallistua ja vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Mahdollisuus vaikuttaa

Samalla kun Tää on mulle tärkee -hanke tuo nuoret aikuiset toimimaan lapsuus- tai kouluaikojensa ympäristöjen tai yhteisöjen hyväksi, se tarjoaa heille väylän vaikuttaa kotiseudun asioihin.

Juuriltaan, esimerkiksi opintojen perässä lähteneet nuoret aikuiset ovat usein väliinputoajia: heidän kiinnostuksensa kotiseutua kohtaan useinkin säilyy, mutta vaikutusmahdollisuuksia kotikunnan asioihin ei ehkä ole.

Myös Pohjois-Pohjanmaan kunnat voivat löytää toiminnan kautta uusia keinoja yhteydenpitoon omiin, muualle muuttaneisiin nuoriin aikuisiinsa.

Tää on mulle tärkee -kohteita mahtuu vielä mukaan. Alle kolmekymppisille tärkeiden kohteiden etsiminen jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla myös vuoden 2021 puolella. Oman kotiseudun kohteita voi jatkossakin vinkata Instagram-kuvapalvelussa tai näppärällä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoa kohdehausta tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta