Siirry suoraan sisältöön

Ilmakitaristit pääsivät Guinnessin ennätystenkirjaan – yhteistyössä Keanu Reevesin ja Alex Winterin kanssa

3.9.2020

Vaikka tämän vuoden ilmakitaransoiton MM-juhlakisat jouduttiin elokuulta perumaan, niin silti maailmalla tapahtuu. Kuuluisan leffaduon Bill & Tedin eli Keanu Reevesin ja Alex Winterin johdolla ilmakitaristit pääsivät Guinnessin ennätystenkirjaan.

Maailman pelastamisen ohessa ja uuden Bill & Ted Face the Music -elokuvan ensi-iltaa odotellessa Orion Pictures ja ilmakitaraorganisaatio kutsui ilmakitaristeja ympäri maailman yrittämään ennätystä, joka kirjattaisiin Guinnessiin.

Yritys onnistui ja menestyksekkääseen virtuaalisessioon 24. elokuuta osallistui 186 fania yli 20 maasta.

Miten tässä näin pääsi käymään, ilmakitaratuottaja Hanna Ikonen?

”Viime vuoden Ilmakitaransoiton MM-finaalissa ilmakitaristit loivat väliajalle erinomaisen Bill & Ted -esityksen. Hallituksemme jäsen pääsi Amerikan reissullaan vierailemaan Orion Pictures -tuotantoyhtiössä, jossa innostuttiin sekä ideologiastamme että mahtavista faneistamme, jotka rakastavat sekä ilmakitaran soittamista että Bill & Ted -elokuvaa”, kertoo Ikonen.

Lisäksi Bill & Ted Face the Music -elokuva oli tulossa maailman ensi-iltaan samana päivänä, jolle Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali 2020 oli suunniteltu.

”No, sittemmin sekä finaali että elokuvan enskari jouduttiin siirtämään koronavirustilanteen vuoksi, mutta pääsimme joka tapauksessa tekemään yhteistyötä, kun Orionilta toivottiin apua Guinnessin maailmanennätysyritykseen. Tämä oli todella hieno juttu”, iloitsee Hanna Ikonen.

Mukana Oulun oma Aapo

Maailmaennätyksen tekemiseen tarvittiin yhtä aikaa yli 100 soittajaa eri puolelta maailmaa. Oulun organisaatio valikoi kolme ilmakitaristia näyttämään ilmakitaraliikkeitä, joita osallistujien tulisi ennätysyrityksessä toteuttaa.

”Halusin ehdottomasti mukaan oululaisen henkilön, ja Aapo Rautio lähtikin innolla mukaan. Hallitseva maailmanmestari, Rob "The Marquis" Messel veti ansiokkaasti virtuaalisession 24. elokuuta ja maailmanennätys rikottiin. Mukana oli osallistujia yli 20 eri maasta. Oulu on todellakin osa kansainvälistä verkostoa”, Ikonen sanoo.

Tärkeää on myös hauskanpidon ohella levittää ilmakitaran hyvää ideologiaa ja pohjasanomaa.

”Bill & Tedin leffasta tuttu klassikkosanonta "be excellent to each other" ja meidän "make air not war" pohjautuvat samalle ajatukselle siitä, että maailma on huomattavasti parempi paikka kun kohtelemme toisiamme hyvin.”

”On ollut mahtavaa olla mahdollistamassa ja seurata, kuinka elokuvan fanit ovat diggailleet meistä ja toisinpäin. Ihmiset kaipaavat hyvää mieltä ja ennakkoluulotonta yhteisöllisyyttä, ja muun muassa näitä positiivisia asioita me edustamme”, Ikonen kiteyttää.

Ilmakitaransoiton MM-kisat jouduttiin siirtämään ensi vuoteen maailmanlaajuisen koronavirustilanteen vuoksi. Tapahtuma aikoo kuitenkin juhlistaa 14. marraskuuta 25-vuotiasta taivaltaan livelähetyksellä Oulusta, joka striimataan maailmanlaajuisesti.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta