Siirry suoraan sisältöön

Ilmakitaraviikko on jo täydessä käynnissä – torstaina kisaavat mustat hevoset ja perjantaina on MM-finaali

25.8.2022

Tällä viikolla Ouluun on saapunut ilmakitaristeja ympäri maailmaa, kuten Australiasta, Keniasta tai Yhdysvalloista, ja he tutustuvat oululaiseen mielenmaisemaan ja maisemaan erilaisten aktiviteettien muodossa. Varsinaiset kisat käydään tänään torstaina ja huomenna perjantaina 25.-26. elokuuta Oulun keskustassa. Somekanavilla on myös nähtävissä hienoja Ilmakitarapostikortteja Oulusta, joissa kansainväliset vieraat lähettävät ylistäviä kiitoksia ja terveisiä Oulusta.

Kahtena edellisenä vuonna, kun pandemia jylläsi pahimmillaan, nähtiin ilmakitaransoiton MM-finaalikin pelkästään virtuaalisen livelähetyksen kautta.

Tänä vuonna Rotuaarilla nähdään jälleen liveohjelmaa, mutta virtuaalimaailmaa ei ole unohdettu kokonaan. Jotta kuka tahansa voisi nauttia ilmakitaransoiton MM-kisojen tunnelmasta, livetapahtuman lisäksi järjestäjät striimaavat myös livelähetyksen niin Mustien hevosten karsinnasta kuin MM-finaalistakin. Lähetykset ovat katsottavissa reaaliaikaisesti ilmakitarasivujen etusivulta.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Kisan ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi kaikki ihmiset kutsutaan kilpailun päätteeksi soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi.

Ilmakitaransoiton MM-kisat on järjestetty ensimmäistä kertaa vuonna 1996. Tapahtumat tuottaa Airnest Productions Oy.

Mustien hevosten karsinta järjestetään torstaina 25.8. klo 20 Oulun 45Specialissa. Maailmanmestaruudesta puolestaan kamppaillaan perjantaina 26.8. Oulun Rotuaarilla kello 20.

Lisätietoja tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Parin koronavuoden jälkeen ilmakitarashow't pääsevät Oulussa vauhtiin livenä. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta