Siirry suoraan sisältöön

Ilmakitaransoiton MM-kisoissa etsitään nyt mestareiden mestaria

12.8.2021

Globaalin pandemian jatkaessa jylläämistään Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestää live-finaalin sijasta virtuaalisen Champion of Champions -tapahtuman perjantaina 27. elokuuta. Kilpailuun on kutsuttu kaikki ilmakitaransoiton maailmanmestarit aivan alusta eli vuodesta 1996 lähtien.

Kansainvälisistä huipputyypeistä koostuva tuomaristo katsoo ja kommentoi maailmanmestareiden videoesiintymiset ja valitsee kaikkien aikojen ilmakitaristin. Esitykset arvioidaan taitoluistelukilpailuista tutulla 4.0 - 6.0 -asteikolla.

Arviointiperusteena on tekniikka - ilmakitaransoiton ei tarvitse jäljitellä oikeita kitarasointuja, mutta esiintymisen tulee olla tunnistettavissa kitaransoitoksi. Ajoitus, rytmitaju ja kehonhallinta ovat tärkeämpiä teknisiä ominaisuuksia. Taiteellinen vaikutelma: draaman kaaren luominen, jännitteen säilyminen koko esityksen ajan ja ehjä kokonaisuus, sekä Airness, joka saavutetaan silloin, kun ilmakitaransoitto lakkaa olemasta kitaransoiton jäljittelemistä ja muuntautuu omaksi taiteenlajikseen.

Mistä sitten mitellään? Totta kai kaikkien aikojen maailman parhaan ilmakitaristin tittelistä ja sen tuomasta julkisuudesta, sekä hulppeasta custom-pokaalista muun muassa.

Virtuaalitapahtuman mestaroi MM-finaalien tapaan Dan Crane alias Björn Türoque, Air Guitar Nation -elokuvan tähti ja To Air is Human -teoksen kirjoittaja.

Champion of Champions -tapahtuma perjantaina 27. elokuuta klo 20 alkaen Twitchissä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Dan Crane (vas.) ja Jani Kortti ovat juontaneet mestaruuskisoja Oulussa useana vuonna. Mestarien mestaria etsii tällä kertaa Crane eli Björn Türoque. Kuva: arkisto / Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta