Siirry suoraan sisältöön

Ikävoimainen Oulu – 33 toimenpidettä ikäihmisten hyvinvointiin

27.1.2021

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Oulun kaupungin ikääntymispoliittisen ohjelman vuosille 2021-2030. Ikävoimainen Oulu nimen saanut ohjelma on lakisääteinen suunnitelma, jonka tavoitteena on, että Oulussa ikääntyneet voisivat paremmin ja olisivat toimintakykyisempiä.

Ohjelman ensimmäinen tähtäinpiste on seuraava valtuustokausi 2021-2025. Ikävoimainen Oulu sisältää neljä teemaa: Välitämme ikääntyneistä ja osallistamme heitä, Koti ja ympäristö sopivat ikääntyneille, Kodista lähdetään liikkeelle sekä Edistämme terveyttä ja hyvinvointia. Teemat ovat painopisteet tulevaisuudelle.

”Ohjelma sisältää kaikkiaan 33 konkreettista toimenpidettä, joista esimerkkeinä matalan kynnysten kohtaamispaikkojen kehittäminen, levähdyspenkkien lisääminen, seniorikortin laajentaminen kulttuuripalveluihin ja välimuotoisen asumisen kehittäminen”, ikääntymispoliittista ohjelmaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja, yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka kuvailee.

Digitaalisuus tarkastelussa

Ohjelmassa digitaalisuus on vahvasti mukana eri teemoissa.

”Näkymät siitä, mitä digitaalisuus tuo myös ikäihmisille ovat valtavat, mutta totta kai on huomioitava se, etteivät kaikki ikääntyneet pysty käyttämään digitaalisia palveluita”, Laukka kertoo.

Järjestöjen tarjoamaa digitukea on tarkoitus koordinoida sekä selvittää myös mahdollisuudet digitaalisten laitteiden lainaamiselle.

Ohjelma on tarkoitettu luettavaksi kaikille oululaisille, yhteisöille, järjestöille ja yrityksille.
”Nyt lähdemme toteuttamaan ohjelmaa yhdessä. Jokainen meistä voi omalta osaltaan tehdä tavoitteita todeksi”, Pasi Laukka kannustaa.

Ohjelmasta järjestetään tänä vuonna esittelytilaisuuksia, joista tiedotetaan myöhemmin.

Tutustu Ikävoimainen Oulu -ohjelmaan

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ikävoimainen Oulu -ohjelman tiimoilta tullaan myöhemmin järjestämään esittelytilaisuuksia ympäri Oulua. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta