Siirry suoraan sisältöön

Ikäihmisten vertaisohjaamat liikuntaryhmät alkavat runsain poikkeuksin

30.8.2020

KunnonLähteen ryhmiä vetää 67 aktiivista oululaista ikäihmistä. Monet ryhmät on jouduttu perumaan koronatilanteen vuoksi.

Ikäihmisten vertaisohjaamat KunnonLähteen liikunta- ja toimintaryhmät aloittavat jälleen toimintansa. Maksuttomia ryhmiä on eri puolilla kaupunkia ja ne on tarkoitettu yli 65-vuotiaille oululaisille.

Ryhmät tarjoavat ikäihmisille mahdollisuuden aktiiviseen osallistumiseen ja yhdessä oloon esimerkiksi sählyn, sauvakävelyn, boccian tai videoiden merkeissä. 

Toiminta alkaa koronavirustilanteen vuoksi runsain poikkeuksin. Hiirosenkodin ja Intiön hoivien kuntosaliryhmät sekä Honkapirtin keskiviikon kuntopiiri eivät toistaiseksi ala.

”Koronan vuoksi käyntimääriä on rajoitettu hoivien tiloissa, jonka vuoksi Hiironen ja Intiö pysyvät nyt vielä tauolla,” kertoo KunnonLähteen toimintaa koordinoiva fysioterapeutti Arja Männikkö liikuntapalveluista.

Rajakylän hoivalla pidettäviin ryhmiin otetaan korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan. Maikkulan kuntosaliryhmät alkavat sitten, kun salin remontti valmistuu arviolta vuoden vaihteessa.

Keilailussa ja senioritanssissa tilaa

KunnonLähteen ryhmiin tulee ilmoittautua, mutta vain kerran.

”Kun olet saanut ryhmässä paikan, niin voit olla ryhmän jäsenenä niin kauan kuin pystyt tai haluat,” sanoo Männikkö.

Monista ryhmistä tietää siten vasta elokuun lopulla, vapautuuko paikkoja vai ei.

”Suosituimpia ryhmiä on Raatin kuntojumppa, Urheilutalon lentopallo ja tietysti kuntosaliryhmät.”

Tilaa puolestaan on esimerkiksi keilailussa, senioritanssissa ja naisten lentopallossa.

KunnonLähteen liikunta- ja toimintaryhmiä vetää 67 aktiivista oululaista senioria vapaaehtoispohjalta. Uusia ohjaajia mahtuu aina mukaan ja muutama ryhmä onkin tällä hetkellä vailla ohjaajaa. 

Männikkö muistuttaa, että ryhmissä muistettaisiin yleiset koronaan liittyvät suositukset muun muassa turvaväleistä ja käsien pesusta tai käsidesin käytöstä ennen ja jälkeen ryhmän. Vaatteet tulisi vaihtaa jo kotona, ettei pukuhuoneisiin tulisi tungosta. Nuhaisena, kuumeisena tai muuten sairaana ryhmiin ei voi tulla.

”Vaikka tilanne on haastava, yritetään pitää positiivinen mieli ja ulkoillaan paljon. Metsät on täynnä puolukkaa ja sieniä, joten rohkeasti tutustumaan lähiympäristöön”, kannustaa Arja Männikkö.

KunnonLähde

  • Syyskausi 31.8.–11.12.2020 
  • Vapaita ryhmäpaikkoja voi tiedustella pitkin kautta
  • Lukujärjestys osoitteessa www.ouka.fi/kunnonlahde

-jalat kuntosalillaKuntosaliryhmät ovat suosituimpia KunnonLähteen ryhmiä. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
KunnonLähteen toimintaa koordinoiva Arja Männikkö toivoo, että korona ei toisi nykyistä enempää poikkeuksia toimintaan. Kuva: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta