Siirry suoraan sisältöön

Ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta jää joulutauolle

4.12.2020

Koronatilanteen vuoksi Oulun kaupungin ikäihmisten kuntouttavassa päivätoiminnassa pidennetään päivätoiminnan joulutaukoa. Tauko on jo aloitettu asteittain kaikissa yksiköissä joulukuun alusta alkaen.

Oulussa on voimassa koronapandemian leviämisvaiheen rajoitukset, jotka vaikuttavat myös sosiaalipalveluihin. Esimerkiksi ikäihmisten kuntouttava päivätoiminnan asiakkaisiin otetaan yhteyttä tai on jo oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Palvelu ei ole lakisääteinen. Samalla varmistetaan, että päivätoiminnan asiakkaat saavat tarvitsemansa palvelut. Ikäihmiset voivat kysyä neuvoa myös ikäihmisten kaupungin Aino-neuvonnan puhelinnumerosta 044 703 4973.

Lakisääteiset sosiaalipalvelujen päivä- ja työtoiminta sekä kuntouttava työtoiminta jatkuvat. Palvelut koskevat vammaisia, kehitysvammaisia ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujia.

Toimintaa pienryhminä

Päivä- ja työtoiminnassa koronarajoitukset otetaan huomioon ja suojaustoimista huolehditaan. Maskien käytössä huomioidaan asiakkaiden kyky suojainten käyttöön.

Käytännössä toimintaa järjestetään pienryhmissä, porrastetusti aamu- ja iltapäiväryhmissä. Lisäksi voidaan hyödyntää myös esimerkiksi etäohjausta. Toimintaa järjestetään asiakkaiden tarpeet huomioiden ja asiakkaiden kanssa neuvotellen. Asiakkaisiin otetaan tai on jo oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Työ- ja päivätoiminnan asiakkaita muistutetaan, että paikalle voi tulla vain terveenä. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta jää asteittain tauolle ja palaa koronarajoitusten hellittäessä. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta