Siirry suoraan sisältöön

Ikääntyvien hyvinvointi Oulussa – kaupunkilaisilta kerätään ajatuksia vanhusten arkeen

24.5.2021

Tutkijat kokoavat yleisöiltä ajatuksia hyvän ikääntymisen haasteista ja mahdollisuuksista. Oululaiset toivotetaan tervetulleeksi kertomaan ideoitaan ja kokemuksiaan juttutuokioissa kahvikupin äärellä.

Väestö Euroopassa ikääntyy. Yhteiskunta ei kuitenkaan ole vielä sopeutunut muutokseen, ja voimme ennakoida myös Oulussa useita esteitä hyvälle ikääntymiselle. Nyt tutkijat keräävät yleisöltä ajatuksia ikääntyvien elämästä Oulussa ja kuulevat mielellään ehdotuksia. 

Pop-upiin voi piipahtaa vapaamuotoisiin juttutuokioihin ja jakamaan ajatuksia myös kyselyn ja ajatuskartan avulla. Kiitokseksi osallistumisesta tarjotaan pullakahvit, tee tai kaakao.

Oulun alueelta kerättyjä ikääntymisen haasteita ja toimintamahdollisuuksia hyödynnetään myöhemmin myös Eurooppa-yliopisto UNICin laajuisissa ongelmanratkaisutyöpajoissa. 

Pop-up-tilassa noudatetaan alueella voimassa olevia koronaohjeistuksia.

Ikääntyvien hyvinvointi -työpajan järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston Geronursing Center, Center for Life-Course Health Research -tutkimusryhmä ja Eurooppa-yliopisto UNIC.

Tilaisuus on osa Oulun yliopiston pop-upin toimintaa.

Ajatuksia voi käydä jättämässä maanantaina 24.5. klo 9-16 yliopiston pop-upissa Oulun keskustassa, Kauppurienkatu 12

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Väestö Euroopassa ikääntyy ja yhteiskunnan tulee sopeutua muutokseen. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Liittyvät sisällöt

Lue myös