Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointipalvelut pyytää kulttuuritoimijoilta tarjouksia esityksistä, työpajoista ja muusta toiminnasta ensi syksylle

12.5.2021

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut etsii alueen kulttuuritoimijoilta tarjouksia esityksistä, työpajoista tai muusta kulttuuritoiminnasta ensi syksylle. Tarkoitus on perustaa Kulttuuritarjotin, josta hoiva- ja hoitoyksiköt voivat valita ja ostaa heille sopivaa kulttuuritoimintaa.

Tarjottava toiminta voi olla esittävää taidetta, kuten tanssi, musiikki, teatteri, sirkus ja sanataide tai yhteisötaidetta, esimerkiksi työpajat, soveltava ja kuntouttava taidetoiminta tai muuta taidetoimintaa, kunta opastusta kulttuurikohteessa tai luontotaidetta.

Kohderyhmänä ovat Oulun kaupungin alueella toimivat hoiva- ja hoitoyksiköt eli esimerkiksi ikäihmisten hoiva- ja palvelukodit sekä erityispalveluiden eli vammaisten, kehitysvammaisten tai mielenterveyskuntoutujien palveluyksiköt.

Valituista koostetaan Kulttuuritarjotin

Tarjousten perusteella kaupungin hyvinvointipalvelujen ja kulttuuripalvelujen yhteinen työryhmä kokoaa ohjelmatarjonnasta Kulttuuritarjottimen kesäkuun loppuun mennessä. 

Kulttuuritarjottimelta hoiva- ja hoitoyksiköt voivat valita heille sopivaa kulttuuritoimintaa ja hakea sen ostamiseen lahjoitusrahastoavustusta elokuussa. Avustuksesta päättää hyvinvointijohtaja.

Oulun kaupunki myöntää lahjoitusrahastoavustusta hyvinvointipalveluiden asiakkaiden hyvinvointia ja toimintakykyä tukevaan toimintaan. Avustuksella kaupungin omat ja ostopalveluna tuotetut sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt voivat ostaa kulttuuripalveluja asiakkailleen. Tavoitteena on edistää hyvinvointipalveluiden asiakkaiden kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa heidän elämänlaatuaan taiteen keinoin.

Lisätietoja tämän linkin takaa.

Toiminnasta koottavan Kulttuuritarjottimen tarkoituksena on, että alueen kulttuurin tekijät ja hoivayksiköt löytävät paremmin toisensa. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta