Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointipalveluiden järjestöavustukset sekä lahjoitusrahastot haettavina Oulussa

27.1.2021

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa on haettavissa avustuksia, jotka ovat tarkoitettu järjestöille ja kaupungin omille tai ostopalveluna tuotetuille sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköille.

Hyvinvointipalveluissa on haettavana järjestöavustusta sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Järjestöavustusten hakuaika päättyy perjantaina 29. tammikuuta.

Järjestöjen toiminnan tulee olla hyvinvointipalveluiden omaa toimintaa tukevaa, täydentävää tai korvaavaa. Avusta voi hakea toimintaan, joka edistää asukkaiden omaa aktiivisuutta, omatoimisuutta ja yhteisvastuuta sekä ehkäisee syrjäytymistä.

Järjestöavustus jaetaan neljään eri osa-alueeseen: palveluavustukset, vapaa-ajan toiminta-avustukset, ehkäisevä päihdetyö ja terveyskasvatus sekä kerta-avustukset.

 Avustusta myönnetään rekisteröidylle yhdistykselle ja korkeintaan haettu määrä. Järjestöavustusten ehtoihin ja hakemuslomakkeisiin voi tutustua nettisivuilla ouka.fi/jarjestoavustukset.

Apua ikäihmisten virkistämiseen

Hyvinvointipalvelut myöntää myös Lahjoitusrahastoavustusta kaupungin omille sekä ostopalveluna tuotetuille sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköille. Niiden hakuaika päättyy 28. helmikuuta.

H. Martin rahaston avustusta myönnetään nyt ensimmäistä kertaa kerta-avustuksina ikäihmisten palveluyksiköiden virkistykseen ja hankintoihin Haukiputaan ja Kellon suuralueille.

Avustuksia myönnetään testamenttien ja lahjoitusten antajien tahdon mukaisesti esimerkiksi asiakkaiden loma- ja virkistystoimintaan, vapaaehtoistoiminnan tukemiseen sekä asiakkaiden harrastustoimintaan.

Avustuksia voidaan myöntää myös yhteisölle sekä rekisteröimättömille yhdistyksille hankkeisiin ja tilaisuuksiin, joihin ei ole mahdollisuutta saada avustusta hyvinvointilautakunnan myöntämistä järjestöavustuksista.

Lahjoitusrahastoavustusten ja H. Martin rahaston avustuksen haku päättyy vuosittain 28.2. ja 31.8. Rahastojen hakuohjeisiin voi tutusta nettisivuilla ouka.fi/lahjoitusrahasto.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hyvinvointipalveluiden avustuksia voi hakea vaikka unelmien liikuntapäivän järjestämiseen. Kuva: Oulun kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta