Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto: Ihailen työntekijöitämme

9.12.2020

Oulun kaupungin työntekijät ovat joutuneet koronaepidemian aikana koville. Kaupungin hyvinvointijohtaja on kiitollinen henkilökunnan mukautumiskyvystä ja sitoutumisesta.

”Ihailen meidän ihmisiämme, jotka tekevät työtä esimerkiksi näytteenotossa, kohtaavat ihmisiä hyvinvointikeskuksissa ja hoivaavat ihmisiä palveluasumisyksiköissä. Henkilöstömme tekee äärettömän tärkeää työtä”, Ylitalo-Katajisto korostaa.

Ylitalo-Katajiston mukaan on tärkeää, että tilanne ei pahenisi.

”On tarpeen saada myös työntekijöille ansaittuja joululomia, vaikka valmiudessa toki ollaan. Siksi on tärkeää, että jaksaisimme käyttäytyä niin, että tartuntamäärät eivät kasvaisi ja sitä kautta lisäisi painetta terveydenhuoltoon niin kaupungissa kuin sairaanhoitopiirissä”, hän vetoaa.

Kirsti Ylitalo-Katajisto toteaa Oulun kaupungin olevan vielä tukevasti epidemian leviämisvaiheessa. Hän peräänkuuluttaa edelleen annettujen suositusten noudattamista ja onkin nähnyt esimerkiksi maskien käyttämisen lisääntyneen selvästi.

”Kävin ihan varta vasten kaupungilla tilannetta katsomassa. Nyt alkaa maskeja näkyä ja harvassa ovat ne, joilla ei maskia kasvoilla ole. Olen tosi tyytyväinen, että tilanteen vakavuus ymmärretään”, Ylitalo-Katajisto toteaa. 

Rokottamista suunnitellaan Oulussakin

Oulun kaupunki tiedotti tiistaina aloittaneensa yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa koronarokotusten suunnittelun.

”Me kaupungilla odotamme yhteisiä linjauksia rokottamisesta, muun muassa rokottamisjärjestyksestä. Kun asiat ratkeavat, tästä tullaan tiedottamaan aktiivisesti sekä kaupungin että sairaanhoitopiirin voimin”, Ylitalo-Katajisto kertoo.

Ennen kuin rokotukset alkavat purra, taudin kurissa pitäminen tapahtuu suosituksilla ja rajoituksilla, jotka tässä vaiheessa on annettu tartuntatautilakiin nojaten. Oulun kaupungin mahdollisuudet tiukempiin toimenpiteisiin rajoittuvat lähinnä koulujen sulkemisiin.

”Valtio taas voi päättää valmiuslain käyttöönotosta, tähänhän totuimme jo keväällä. Mahdollisuutena on esimerkiksi henkilöstön kutsuminen lomilta töihin sairaaloihin. Olen tässä mielessä seurannut mielenkiinnolla eteläisen Suomen tilanteen etenemistä ja potilasmääriä osastoilla ja tehohoidossa”, Ylitalo-Katajisto kertoo.

Joulun ajan rajoituksista päätetään tiistaina

Oulun kaupungin johtoryhmä linjaa tässä vaiheessa 18.12. saakka jatkuvien rajoitusten ja suositusten jatkamisesta tämän viikon perjantaina. Hyvinvointilautakunta kokoontuu päättämään asiasta seuraavan kerran tiistaina 15. joulukuuta.

"Silloin mahdollisesti päätettävät rajoitukset ovat voimassa myös joulun ajan", Ylitalo-Katajisto arvioi.

Hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto itse viettää joulua hyvin pienessä piirissä, perheen ja hyvän ruuan parissa.

"Lapsenlapsi Elli on tärkeä, rauhoitumme ja muistamme pitää turvavälit. Päivystän joulunajan työpuhelimen vieressä ja olen valmiudessa, jos tilanne muuttuu", Ylitalo-Katajisto kertoo. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta