Siirry suoraan sisältöön

Hyvän mielen Joulupuu -keräys on käynnissä – viime vuonna yli 3000 oululaislasta sai lahjan

23.11.2021

Viime jouluna yli 72 000 lahjapakettia lapsille kerännyt Joulupuu-keräys järjestetään tänäkin vuonna ympäri Suomen. Keräys on meneillään myös Oulun alueella. Viime vuonna keräys ilahdutti noin 3 300 oululaislasta.

Valtakunnallisella tempauksella kerätään joululahjoja esimerkiksi sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille, jotka voivat olla vaarassa jäädä ilman joululahjaa. Keräykseen voi osallistua tuomalla lahjapaketin oman paikkakunnan paikalliskeräykseen tai tekemällä rahalahjoituksen sähköisesti osoitteessa ejoulupuu.fi.

Keräykseen voivat osallistua niin yksityishenkilöt kuin organisaatiot ja yrityksetkin. Viime vuonna Joulupuu-keräykseen osallistuneet lahjoittivat yli 72 000 pakettia ja yli 350 000 euroa lahjoja lapsille ja nuorille.

Joulu on aika, jolloin perheiden eriarvoisuus korostuu ja useat lapset ja nuoret ovat uhassa jäädä ilman joululahjaa. Joulu on esillä joka puolella ja siitä ulkopuolelle jääminen on vahva syrjäyttävä kokemus. Joulupuu haluaa olla vähentämässä eriarvoisuutta, sillä mielestämme jokainen lapsi ja nuori ansaitsee joululahjan.

“Kuka tahansa voi tuoda lahjan Joulupuu-keräykseen. Pienet lapset toivovat esimerkiksi satukirjoja, legoja ja askarteluvälineitä. Teinit haaveilevat vaateliikkeiden lahjakorteista, urheiluvälineistä ja leffalipuista”, kertoo Joulupuu ry:n toiminnanjohtaja Doris Tuohimaa.

Joulupuu-keräyksiä on järjestetty joka joulu vuodesta 2000 alkaen. Keräyksen valtakunnallinen järjestäjä ja koordinoija on Joulupuu ry. Kaikki keräykseen tuodut lahjat jaetaan perille luotettavien tahojen, kuten paikallisen sosiaalihuollon kautta. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille ilman kuluja. eJoulupuu-keräys järjestetään yhteistyössä Kotimaanavun kanssa.

Oulun hyvinvointipalvelut mukana

Oulun lahjapakettikeräys toteutetaan Oulun Tervaporvarien nuorkauppakamarin toimesta yhteistyössä Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden kanssa. Oulussa on yli 3000 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä, joista moni saa ainoan joululahjansa Joulupuu-lahjakeräyksen kautta. Viime vuonna 2020 keräys tuotti kaikkiaan 3 300 lahjaa jaettavaksi lapsille.

Keräyksen päätyttyä lahjat toimitetaan Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden kautta lahjansaajille. Hyvinvointipalveluiden työntekijät jakavat nämä lahjat eteenpäin joulun alla. Lahjansaajia ovat alle 18-vuotiaat Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden lastensuojelun ja perhepalveluiden asiakkaat.

Keräysaika lahjapaketeille toteutetaan Oulussa 22. marraskuuta ja 9. joulukuuta välisenä aikana, jonka jälkeen pakettilahjoituksia ei enää oteta vastaan. Rahalahjoituksia voi tehdä eJoulupuun kautta 26. joulukuuta asti. Avoimilta keräyspisteiltä voi hakea valmiin pakettikortin, johon merkitään lapsen ikä ja sukupuoli sekä paketin sisältö.

Tarkemmat ohjeet keräykseen löytyvät tästä linkistä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lapsille voi lahjoittaa joko oikean paketin tai lahjakortin. Jutun lopussa on linkki keräyksen kotisivuille. Kuva: Joulupuu-keräys

Lue myös

Lue lisää aiheesta