Siirry suoraan sisältöön

Hyödynnä kotikaupungin luonto ja matkaile lähiympäristössä

12.4.2020

Kun reissuun lähteminen ei ole mahdollista, turistiksi voi heittäytyä omassa kotikaupungissa. Keväinen luonto on mitä mainioin näyttämö esimerkiksi pyöräilylle, leijasurffaukselle tai valokuvaamiselle.

Tuttuun ympäristöön ja reitteihin Oulussa kannattaa tänä keväänä tutustua kuin matkailija. Kotikaupungissa lomailu eli staycation on kasvava trendi.

”Nyt on tärkeää tukea paikallisia matkailuyrittäjiä. Moneen ulkolajiin on vuokrattavissa välineitä, ja lajeja voi kokeilla vastuullisesti myös nyt. Läheistä voi ilahduttaa vaikka lahjakortilla kotikaupungin matkailuelämyksiin”, ehdottaa VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilä.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi fatbike-ajelu? Fatbike- eli läskipyöräretkiä järjestävä Kari Välikangas Outdoors Oulusta suosittelee keväiseen maastopyöräilyyn vaikkapa Kaakkurin Liikuntamaan reittejä, joista löytyy niin ylä- kuin alamäkiä. Myös Oulunsalon Kisakankaalta pääsee upeisiin pyöräilymaastoihin.

”Kaupunkipyöräilyyn suosittelen reittiä, joka lähtee torilta, jatkaa Tuiraan, Värttöön ja aina Madekoskelle asti. Madekosken kioskilla on hyvä pysähtyä jäätelölle ja kahville. Reitillä näkee maatiloja ja heppoja, vaikka keskusta on lähellä”, Välikangas kehuu.

Edestakainen matka Madekosken rauhaan kestää leppoisaan tahtiin ja taukoineen kolmisen tuntia.

Suppailla voi jo nyt

Leijakoulu Lappiksen yrittäjä Harri Rautava iloitsee, että kulunut kevättalvi on innostanut oululaisia leijasurffauksen pariin.

”Viime viikkoina on leijasurffauksen aloittajia ollut enemmän kuin alkutalvena yhteensä”, Rautava kertoo.

Pian leijasurffaajat siirtyvät jään päältä kesän aalloille.

Kevään tullen suppailu on oiva keino nauttia veden liplatuksesta. 

Rautava on aloittanut SUP-lautailukautensa jo nyt, sillä jokisuistossa vesi virtaa.

"Kun jäät lähtevät, myös melonta on upea tapa nauttia keväisestä luonnosta. Meiltä löytyy melojille lämpimät märkäpuvut ja muut viileän kelin varusteet, kuten tossut ja hanskat.”

Oulun melontakeskus aloittaa toimintansa Oulun teatterin takana heti, kun rannan jäät väistyvät.

Kameran kanssa retkelle

VisitOulun Päivi Penttilä kannustaa valokuvaamaan kotikaupunkia ja sen luontoa – sekä jakamaan kuvat #visitoulu-tunnisteella. VisitOulu julkaisee kuvia somekanavissaan ja osoitteessa visitoulu.fi. Otoksia katselemalla pääsee nojatuolimatkalle. Oulu-kuvia voi puolestaan jakaa ja tutkailla myös #munoulu-tunnisteella. 

Luontokuvistaan tunnettu valokuvaaja Harri Tarvainen vinkkaa hänkin suuntaamaan veden äärelle. Rannoilta on hyvä ihailla jatkuvasti elävää luontoa: sulavaa jäätä ja palaavia muuttolintuja.

Tarvaisen tärppejä muuttolintujen kuvauspaikoiksi ovat Oulun seudun pellot, Hietasaari sekä Rajakylän Rajahauta.

”Joskus jopa paikkaakin tärkeämpi valokuvauksen kannalta on aika. Jos lähteekin iltapäivän sijasta liikkeelle varhain aamulla tai yöllä, voi kokea uudenlaisia elämyksiä”, Tarvainen huomauttaa.

Nappaa talteen VisitOulun vinkit luontoretkelle Oulun seudulla:

Kameran kanssa luontoon

Parilla askeleella luontoon

Löydä luontoon Oulun seudulla

Oulun seudun parhaat nuotiopaikat

visitoulu.fi/luonto

 

Artikkeli on osa Meidän Oulu -juttusarjaa. 

Meidän Oulu -tarinat kertovat oululaisten yrittäjien, palvelutuottajien ja tapahtumajärjestäjien kekseliäisyydestä ja sinnikkyydestä nopeasti muuttuneissa olosuhteissa. Meidän Oulu kannustaa oululaisia pitämään paikallisten puolta.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keväinen valo kannattaa hyödyntää vaikka luontokuvaukseen. Kuva: VisitOulu.

Liittyvät sisällöt

Lue myös