Siirry suoraan sisältöön

Hupisaarten kesäteatterissa nähdään pian teatteria, konsertteja, yhteislaulua ja stand upia

3.6.2021

Hupisaarten kesäteatterissa pyörähtävät jälleen käyntiin tapahtumat ja esitykset. Tulevana kesänä näyttämöllä tullaan näkemään monipuolisesti erilaista viihdettä konserteista yhteislaulutilaisuuksiin sekä näytelmistä stand upiin. Tilaisuuksia järjestetään voimassa olevia koronarajoituksia noudattaen ja turvallisuus huomioiden.

Hupisaarten kesäteatterin kesän ensimmäistä tapahtumaa ei tarvitse odottaa pitkään, sillä kauden avaa Oulun Eläkeläiset ry:n yhteislaulutilaisuus 9. kesäkuuta.  Yhteislaulun äärelle kokoonnutaan Oulun Eläkeläisten seurassa uudelleen myös heinäkuun loppupuolella.

Ja mikäli olet seurannut kateudesta vihreänä Allsång på Skansen -lähetyksiä, niin eipä hätää – tilaisuutesi on nyt koittanut: samaa laulujuhlan tuntua saadaan loppukesästä Ouluunkin. Mikko Alatalo ja Oulu Sinfonia kutsuvat yleisön laulamaan yhdessä Allsång på Hupisaari -yhteislaulutilaisuuteen 12. elokuuta. Tapahtuma on osa valtakunnallisten Kotiseutupäivien ohjelmistoa Oulussa.

Teatteria juhannukselta elokuulle, heinäkuun helteissä nauretaan standupille

Juhannusviikolla kesäteatterissa ensi-iltansa saavat Akseli Klonkin tuotantoa olevat Carola – sydämeen jäi soimaan sekä Maailman ympäri 80 päivässä.

Carola – sydämeen jäi soimaan on Tuija Wuori-Tabermannin kirjaan ja Juha Vuorisen dramatisointiin pohjautuva näytelmä iskelmälaulaja Carola Christina Standertskjöldistä.  Näytelmän ensiesitys nähdään Hupisaarten kesäteatterilla 23. kesäkuuta ja esitykset jatkuvat 16. elokuuta asti.

Mikäli teatteriin haluaa suunnata perheen pienempien kanssa, kannattaa kalenteriin merkata Klonkin Maailman ympäri 80 päivässä. Fyysistä teatteria, musiikkia ja nukketeatteria yhdistelevä kokonaisuus saa ensi-iltansa juhannusaattona 25. kesäkuuta.

Heinäkuun loppupuolella yleisön nauruhermoja kutkuttelee Remakka-klubin Kesäpojat 3 stand up-kiertueen keikka.

Elokuun hämärtyvissä illoissa soi musiikki

Elokuun alussa Hupisaarilla tunnelmoidaan jazzin tahtiin, sillä Elojazz soi jälleen Oulussa vuoden koronatauon jälkeen.

Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietetään tänä vuonna Oulussa 12.–15. elokuuta teemalla Kulttuuri-ilmastonmuutos. Luvassa on lisää musiikillista herkuttelua, kun Hupisaarten kesäteatterin lavalla nähdään Oulu Sinfonian kaikille avoimia ja maksuttomia konsertteja. Eläinten karnevaali tarjoaa kuultavaa koko perheelle ja Pieni yösoitto kaunista klassista musiikkia kesäillan päätteeksi. Ja sokerina pohjalla odottaa tietysti myös jo mainittu Allsång på Hupisaari!

Loppukesästä 21.–22. elokuuta teatterilla nähdään vielä TariNoita Kaksin käsin -esitys, jossa kuullaan Tuiran vanhuksilta, nuorilta ja lapsilta kerättyjä tarinoita. Esityksen ovat valmistaneet näyttelijä Annina Rokka, muusikko Mika Kolehmainen ja tanssija Mia Lappalainen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hupisaarten kesäteatteri.
Hupisaarten kesäteatterin lavalla nähdään tänä kesänä monipuolinen ohjelmisto. Kuva: Sanna Krook / Oulun kaupungin kuvapankki

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta