Siirry suoraan sisältöön

Hupisaari hiljenee keskikesäksi, elokuusta elätellään toiveita

13.5.2020

Hupisaarten kesäteatterissa ei tänä vuonna nähdä esityksiä ainakaan kesä- ja heinäkuussa. Tapahtuma-aluepäällikkö Jari Leviäkangas sanoo että mikäli koronatilanne sallii, Teatteri Saaga valloittaa lavan elokuussa. Myös yksi musiikkitapahtuma on kesäteatteritilaan luvassa.

Hupisaarten katsomo vetäisi 300 katsojaa. Se millaisilla järjestelyillä yleisöä sisään päästettäisiin, on vielä auki.  

”Kesäteatteria sinne ei kuitenkaan nyt pääse edes harjoittelemaan. Heinäkuun loppuun asti on tapahtumat peruttu”, Leviäkangas sanoo.  

Hupisaaren kesäteatterin katsomot ovat vielä talviteloilla

Kesäteatterin katsomorakenteet lepäävät vielä talviteloilla ja suojassa pressujen alla.

Tänä talvena kaupunki haki lehti-ilmoituksella toimijoita Hupisaarten kesäteatteriin.  

”Vuotta 2021 suunnitellaan parhaillaan ja kiinnostus ollut kova ensi vuoden kesälle. Tulevaisuudessa siellä on varmasti monta teatteritoimijaa ja yhdellä viikolla kaksikin eri näytelmää. Tänä kesänä ilman koronaa siihen olisi päästykin”, Leviäkangas sanoo.  

Hupisaarten puisto

Kevätauringon houkuttelemaa väkeä liikkuu jo paljon Hupisaarten puistossa.

Hupisaarten kesäteatteria hallinnoi Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, joka maksaa siitä Oulun Tilakeskukselle vuokraa. Kiinteistöä hoidetaan normaalisti myös näinä aikoina, vaikka tapahtumia siellä ei ole.  

Kuusisaari on nyt virkistyskäytössä  

Oulun tuleva kesä vetää Leviäkankaan hiljaiseksi.  

”Piti olla viisi festaria Kuusisaaressa, ehkä Kuuska soi elokuun lopulla. Tämä on kuitenkin iso kolaus koko talousalueelle, vähintään 10 miljoonan euron menetykset. Moni ajattelee, että olemme menettäneet mukavia musiikkitapahtumia, mutta vaikutukset ovat laajat. Onneksi ei olla Suomessa tässä tilanteessa yksin.”  

Mutta ei niin pahaa, ettei hyvääkin.  

”Saa Kuusisaaren ruoho kasvaa”, Leviäkangas mainitsee. ”Saari on nyt myös vapaassa virkistyskäytössä mihin se on alun perin myös tarkoitettukin, ja kerää ihmisiä, koripalloa ja frisbeetä siellä heitellään.”  

Hupisaaressa kolistelevat nyt skeittarit ja skuuttaajat.

Skuuttaajia Hupisaarten kesäteatterin katoksen alla.

Kesäteatterin katoksen suojissa on hyvä harjoitella temppuja.

Vähänkään oireisena ei minnekään 

Uimahallin isännöitsijänä Leviäkangasta hieman kuitenkin hirvittää kesäkuun alku. Silloin uimahallit aukeavat. 

”Olipa sitten uimahalliin tulija tai mihin tahansa liikunta- tai kulttuuritapahtumaan osallistuja, pitäisi vähänkään flunssaoireisena malttaa jäädä pois. Tautisena paikalle tuleminen on tässä se suurin riskitekijä, kanssaihmisiä pitää ajatella. Mitään oireita ei saisi uimahalliin tulijalla olla”, Leviäkangas painottaa.   

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hupisaarten kesäteatteri
Hupisaarten kesäteatteri viettää kesän alkupuolella hiljaiseloa. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä

Lue myös