Siirry suoraan sisältöön

Huippusuosittu Gregorian-kuoro saapuu marraskuussa myös Ouluun

19.9.2023

Gregoniaanista kirkkolaulua moderneihin hitteihin yhdistävä saksalaiskuoro Gregorian aloittaa marraskuun lopussa Suomen-kiertueensa Oulussa Madetojan salissa.

Gregorian-kuoro nousi maailmanmaineeseen vuonna 1999 Master of Chant -albumilla. Hampurilaissyntyisen Frank Petersonin perustaman kuoron ohjelmistossa on nykyään lähes 300 kappaletta klassisesta musiikista pophitteihin ja rockiin.

Tällä hetkellä Gregorian on maailmankiertueella vuonna 2021 julkaistun Pure Chants -albuminsa tiimoilta. Kiertueohjelmassa on yli 180 konserttia Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Suomessa Gregorian konsertoi viimeksi elokuussa Savonlinnan loppuunmyydyssä Olavinlinnassa, ja myös syksyn konsertit Helsingissä, Tampereella ja Turussa myytiin nopeasti loppuun. Kiertueaikatauluun lisättiin kolme konserttia Suomessa, joista ensimmäinen on perjantaina 24. marraskuuta Oulussa Madetojan salissa.

Hiljattain 20-vuotisjuhliaan viettänyt Gregorian on urallaan myynyt maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa albumia ja dvd:tä. Yhtyeen konserteissa on vieraillut liki kolme miljoonaa ihmistä 35 eri maassa.

Gregorian: Pure Chants Tour Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa pe 24.11. kello 19. Liput myynnissä Lippu.fissä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mieskuoro poseeraa kaavuissa.
Saksalainen Gregorian on yksi maailman suosituimmista kuoroista. Kuva: Liekki Promotion

Lue myös

Lue lisää aiheesta