Siirry suoraan sisältöön

Huhuu, sinä nuori opiskelija! Hae kaupungilta kesätöitä nyt!

11.3.2020

Oletko vielä vailla kesäduunia? Nyt on aika toimia.

Oulun kaupungilla on vielä tarjoaa runsaasti erilaisia kesätyömahdollisuuksia yli 18-vuotiaille oululaisille opiskelijoille.

Hakijan pitää olla täysi-ikäinen 30.4.2020 mennessä ja hän ei ole saanut olla aiemmin kesätyöharjoittelussa Oulun kaupungilla.

"Lukionsa päättävät voivat hakea kesätyöpaikkaa, mutta muuten hakijan on oltava opiskelijan statuksella", kertoo Byströmin Ohjaamon palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani.

Hakuaikaa kesätyöharjoitteluun on vielä 15. maaliskuuta saakka. Haku on helppoa osoitteessa ouka.fi/kesatyo. Työtä on 30 tuntia viikossa, ja kuukauden pestistä maksetaan palkkaa 1100 euroa.

Työtä laidasta laitaan

Oulun kaupunki panostaa nuorten kesätyömahdollisuuksiin ja tarjoaa töitä yhteensä 900 nuorelle eri palvelualueilla ja liikelaitoksissa. Töitä on niin vanhusten päivätoiminnassa, kirjastoissa kuin kaupungin viheralueillakin.

"Myös liikuntapaikkojen kunnostajia, päiväkotiapulaisia ja kesämuusikoita tarvitaan, joten valinnanvaraa löytyy. Tärkeintä on motivaatio ja halu oppia", korostaa Söderman-Juvani.

Työtehtävät ovat avustavia työtehtäviä, eikä niihin vaadita koulutusta. Henkilökunta on päävastuussa työstä ja neuvoo, opastaa ja perehdyttää nuoria.

"Kun nuori uskaltaa rikkoa omia rajojaan eikä hae välttämättä juuri oman mukavuusalueensa paikkaa, hän saa arvokasta työkokemusta."

Palveluohjaaja kiittelee aiempien vuosien hakemusten laadukkuutta, mutta vinkkaa kiinnittämään huomiota muutamaan asiaan:

"Jos sinulla on kielitaitoa, kokemusta asiakaspalvelutyöstä tai vaikkapa lasten valmentamisesta, kerro se hakemuksessasi. Voit liittää hakemukseesi myös valokuvan ja CV:n."

Söderman-Juvani kehottaa myös tarkistamaan ennen hakemuksen lähettämistä, että sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat oikein.

"Kannattaa myös laittaa hakemukseen, mihin aikaan kesästä on käytettävissä ja seurata omaa sähköpostiaan, koska yhteydenotot tulevat myös sitä kautta."

Kurkistus kaupungin työtarjontaan

Kesätyöharjoittelu on loistava mahdollisuus päästä näkemään, millaisia töitä kaupungilla on tarjolla.

"Kaupunki on iso työllistäjä, joten kesätyön tekeminen kaupungilla tarjoaa monia hyviä asioita tulevia harjoittelupaikkoja tai työelämää ajatellen."

Nuoremmille, 15–17-vuotialle oululaisille kaupunki on jakanut kesätyöseteleitä. Seteli on arvoltaan 320 euroa, ja se on tukea työnantajalle nuoren palkkakustannuksiin. Työnantajana voivat toimia yritykset tai kolmannen sektorin toimijat. Nuori voi kysyä seteliä suoraan koulun opinto-ohjaajalta tai noutaa se Byströmin ohjaamosta, Hallituskatu 5a:sta.

Miksi kesätyötä kannattaa hakea ja tehdä jo nuorena?

"Jokainen kokee totta kai eri tavalla, mitä työ on hänelle antanut tai opettanut, mutta olen sitä mieltä, että kaikenlainen työ vie elämässä eteenpäin. Se auttaa luomaan omia sosiaalisia verkostoja ja voi tarjota uusia ystävyyssuhteita. Ja kyllähän omalla työllä ansaittu palkka tuntuu mukavalta", summaa Outi Söderman-Juvani.

Ohjeet harjoitteluun ja seteliin: ouka.fi/kesatyo

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vielä on aikaa hakea kesäduunia kaupungilta. Hakuaika on juuri meneillään. Kuvaaja: Juuso Haarala

Lue myös

Lue lisää aiheesta