Siirry suoraan sisältöön

Hoksauta minut -korttikampanja auttaa yksinäisiä ikäihmisiä

27.11.2020

Perjantaina 27. marraskuuta vietetään vuosittaista Välittämisen päivää, joka kannustaa välittämään ikäihmisistä. Oulussa ja Iissä tavoitellaan yksinäisiä ja avuntarpeessa olevia ikäihmisiä Hoksauta minut -korttikampanjalla.

Ikäihmiset voivat itse lähettää kortin eteenpäin, jos tuntevat olonsa yksinäiseksi. Seurakunnan rooliksi jää vastata kutsuun.

”Kortin saanut ikäihminen täyttää korttiin halutessaan yhteystietonsa ja lähettää sen maksutta eteenpäin kortissa olevalle vastaanottajalle, joka Oulussa on seurakunta”, kertovat Oulun diakonissalaitoksen säätiön projektityöntekijä Pilvi Sauvola ja Tuiran seurakunnan diakoniatyöntekijä Sirpa Vähäaho-Kuusisto

Hoksauta minut -kortin avulla pyritään löytämään sopiva palvelu, jolla voidaan vähentää yksinäisyyden tunnetta ja avun tarvetta. Lähtökohtana on aina ikäihmisen oma määrittely tuen tarpeesta – oli sitten kyse yksinäisyydestä, taloudellisista murheista tai huoli omasta terveydestä. 

Yhteistyökumppanit, kuten esimerkiksi Oulun keskustan kotihoito ja Kela, jakavat Hoksauta minut -kortteja kohtaamilleen ikäihmisille. Uusia kumppaneita haastetaan mukaan kampanjaan, sillä koronan myötä huoli yksinäisyydestä on kasvanut.  

Hoksauta minut -kampanja on osa valtakunnallista IkäArvokas-hankketta, jolla tuetaan syrjäytymisuhassa eläviä yli 65-vuotiaita. IkäArvokas on Kirkkopalvelujen ja Oulun Diakonissalaitoksen säätiön yhdessä toteuttama hanke Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hoksauta minut -kampanja on osa valtakunnallista IkäArvokas-hankketta, jolla tuetaan syrjäytymisuhassa eläviä yli 65-vuotiaita.

Lue myös

Lue lisää aiheesta